Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Október 04. 08:02, péntek | Belföld

Átadták a Magyar Formatervezési és Design Managament díjakat

Átadták a Magyar Formatervezési és Design Managament díjakat

A Design Hét Budapest a hagyományoknak megfelelően a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj ünnepélyes átadásával kezdődik.

Előbbi − mely idén negyvenéves − a hazai design kiemelkedő, innovatív eredményeire hívja fel a figyelmet. A termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában díjazott tervezők pályamunkái nemzetközi szinten is figyelemre méltóak és magas designértéket képviselnek.

A Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj olyan szervezetek elismerése, melyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

A Magyar Formatervezési Díj termék kategóriájában elismerésben részesült a Plydesign bútorkollekciójának legújabb darabja, a Frigate székcsalád, a Teqball SMART elnevezésű innovatív sporteszköz, a Teqball ONE asztal összecsukható változata, a Sütő Erika által tervezett Minerva poercelán étkészlet kollekció, valamint a Valicsek testvérpár, Éva és Ildikó által megalkotott Geometrikus tapéták az NLXL számára. A diák kategória díját Csicsics Gergő munkája, a Gyógyászati termékcsalád formatervezése a Mediso Kft. számára nyerte el. A terv kategória díjazottja az X-Plast Kft. által tervezett Hoito, az intelligens tápszerkészítő. A 2017-es Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonja CSEND LEGBELÜL címmel a vizuális kommunikáció kategória idei kitüntetettje.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíját a Prell Norbert által tervezett Kariyon betűtípus nyerte el. Mező Zsófia diákmunkája, a Picta elektronika fejlesztőcsomag érdemelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának különdíját. A Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Kft. számára Pyka Zsolt és Járfás Kristóf által tervezett Ipari LED lámpacsalád nyerte el a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás különdíját. A Magyar Formatervezési Tanács különdíjasa a Tipton Eyeworks által fejlesztett NVSBLE szemüvegkeret.

Idén a Design Management Díjat a flexonyomógépeiről már ismert és 2018-ban Magyar Formatervezési Díjban részesült Varga-Flexo Kft. nyerte el. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. különdíjában részesült a nemez-, más néven gyapjúfilc-feldolgozással foglalkozó kőszegi Multifelt Factory Kft.

A díjak mellett a bírálóbizottság a hazai designmenedzsment széles körű jó gyakorlatainak elismeréseként dicséretben részesítette a következő pályázókat: Pataki Tiles Kft., Maform Kft., TEQBALL Kft., Szőnyegtervezők Társasága – SZETT.

A díjazottak és a legkiemelkedőbb pályázók munkáiból nyíló, ingyenes kiállítás 2019. október 19-ig tekinthető meg a díjátadó ünnepségnek is helyet adó Hagyományok Háza III. emeletén lévő Maácz László kiállítóteremben.

Forrás: designhet.hu

Fotó: Mohai Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.