Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Május 29. 07:12, szerda | Helyi

Átadták az Egyetem MedTech Egészségtechnológiai Campusának első épületét

Átadták az Egyetem MedTech Egészségtechnológiai Campusának első épületét

A győri Széchenyi István Egyetem a Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben valósítja meg a MedTech Egészségtechnológiai Campusát, melynek első elkészült épületét szombaton hivatalosan átadták.

Az épületben számos egészségtechnológiai szolgáltatás helyet kap, beleértve az egészségtechnológiai inkubátorházat, az ország első vidéki Pető Pontját, valamint az egyetemi dolgozók számára nyújtott egészségügyi ellátást.

A campus nem csupán az Egészség- és Sporttudományi Tanszék tanulmányainak otthona lesz, hanem fontos szerepet kap a kutatás-fejlesztésben is, amely az egészségügy technológiai fejlesztéseit erősíti, új szabadalmakat eredményezve és szorosabb partnerségeket teremtve az egészségipar szereplőivel. Az épület átadásánál részt vett dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, aki hangsúlyozta az intézmény elkötelezettségét az egészségügyi technológiai fejlesztések iránt, és tervezték a beruházás további folytatását is. Az eseményen jelen volt dr. Hankó Balázs is, az innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, aki méltatta a megújuló felsőoktatás gyakorlati hatékonyságát és hatását a város és a térség területén.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a városban nagy az igény a szociális ellátásra, így a jövőben a campuson működő idősgondozás és rehabilitáció pluszlehetőségeket ad. Elmondta, hogy a megújult épületben korábban bőrgyógyászat és sportorvosi ellátás működött.

A Széchenyi István Egyetem által nagyjából egymilliárd forintból felújított épületet Szűcs Gabriella, az intézmény tulajdonában lévő Uni-Medicampus Kft. ügyvezetője mutatta be. Elmondta, hogy a komplexum 2014-ig adott helyet a betegellátásnak. Az új campus megvalósítására az első tervek 2017-ben készültek el, a 2,7 hektárnyi terület 2021 novemberében került az egyetem tulajdonába.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Helyi

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra.

2024. Június 23. 08:14, vasárnap | Helyi

Összefogásból épült sportpálya a Kazinczyban

Rá sem lehet ismerni a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium udvarára.

2024. Június 23. 07:16, vasárnap | Helyi

Az Audi Hungaria 160.000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke aláírta azt a megállapodást,

2024. Június 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek.