Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 27. 07:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit

Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit

Összesen harminc, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotó részesült elismerésben vasárnap a 25. Országos Diákfilmszemlén.

Nagydíjat kapott Fái Bernadett Az idő vasfoga című szociografikus dokumentumfilmje. Fődíjat kapott az általános iskolás korcsoportban Bánsági Petronella Kémlány című műve, a középiskolások közül Kancsó Péter és a 12/A Utópiák című alkotása, míg a fiatal filmesek körében Sipos Bence és Halász Gábor Váratlan vár a határon című alkotása - közölték a szervezők az MTI-vel.

További 26 fiatal filmes különdíjakat vehetett át többek között a művét jellemző emberségességért, a hiteles ábrázolásért, az eredeti ötletért, a tiszta művészet közvetítéséért és a mély gondolatért.

A POLIFILM Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 25. alkalommal rendezte meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét szerdától vasárnapig.

Címkék: díj, diák, film, filmszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.