Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Május 26. 07:50, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

tadták a felújított Zemplén utcát

tadták a felújított Zemplén utcát

Elkészült a révfalui Zemplén utca járdaépítése és csapadékvíz elvezetése. Németh Zoltán alpolgármester a 2010. május 25-i átadáson elmondta, az önkormányza

Dr. Németh Viktor a terület önkormányzati képviselője kiemelte, ezen az útszakaszon komoly gondot okozott a csapadékos idő, hiszen megállt a víz, ami jelentős károkat is okozott az itt lakóknak, ráadásul a járda hiánya balesetveszélyessé tette a gyalogos közlekedést. A lakók ezért több ízben is megkeresték őt a gondok orvoslása érdekében.

A Zemplén utca Hédervári u. és 14. sz. főút között jelentős forgalmat lebonyolító szakasza korábban nem rendelkezett csapadékvíz elvezető csatornával valamint a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgáló járdával. A teknő alakú, lefolyástalan utcában különösen heves esőzések, nagy csapadékok idején okozott sok problémát a csapadékvíz. Az útburkolaton, közterületen összegyűlt víz amellett, hogy jelentős mértékben megnehezítette, balesetveszélyessé tette a gyalogos és gépjármű közlekedést, gyakran befolyt a magántulajdonú ingatlanokra elöntve azokat.

Az nkormányzat megbízásából a 2006. évben Győr-Révfalu városrész egészének csapadékvíz elvezetés koncepciótervét alapul véve a Hidro-Plan Kft. készítette el a Zemplén utca csapadékvíz elvezetés kiviteli tervét. A műszaki tartalom meghatározásakor a csapadékvíz elvezetési problémák megoldása mellett, a gyalogos közlekedés feltételeinek megteremtése, biztonságosabbá tétele is fontos szerepet kapott.

A kiviteli munkák elvégzésével az nkormányzat a Swietelsky Magyarország Kft.-t bízta meg. A munkák során az erősen töredezett, repedezett szélű útburkolat visszabontását követően új, az útburkolat szélét lezáró K" szegély beépítésére került sor, biztosítva ez által, az addig nyílt keresztmetszetű utca zárttá válását és a csapadékvíz elvezetését az utca mélypontjában kialakított víznyelőkbe.

Az újonnan kialakított szegélyek mellett az út burkolatszélének helyreállítására valamint mindkét oldalon 1,5 méter széles gyalogos járda megépítésére került sor. A szerződés szerinti kiviteli munkák 2009. december 10-én fejeződtek be, azonban a kivitelező még ez év áprilisában a Kertész utca végén található korábban szikkasztóként üzemelő víznyelő bekötésével megoldotta a Kertész utca érintett szakaszának vízelvezetését is. A beruházás értéke 14.225.769,- Ft.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 08:11, vasárnap | Helyi

Megvan a könyvszalon dátuma!

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 15-17. között, immár 23. alkalommal.

2024. Szeptember 01. 07:13, vasárnap | Helyi

Kalauz nélküli vonatok indulnak a győri vonalon is

Szeptember 16-tól Budapest és Esztergom között, valamint a Budapest-Győr vonalon a reggeli csúcsidőszakban

2024. Augusztus 31. 09:11, szombat | Helyi

Keglovich-kupa: kiesett a Győrszentiván és a Bácsa

Az alacsonyabb osztályú Ásványráró és a Győrasszonyfa megtréfálta a papíron erősebbet a Keglovich László Vármegyei Kupa 3. fordulójában.

2024. Augusztus 31. 08:14, szombat | Helyi

Egy osztállyal kevesebb iskolakezdő: még éretlenek voltak

Jóval kevesebb az elsős gyerek Jánossomorján a megszokottnál: kettő helyett csak egy osztály indul a központi iskolában, egy pedig a tagiskolában.