Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Június 03. 15:45, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

tadták a megszépült Kazinczy utcát

tadták a megszépült Kazinczy utcát

A megújult Kazinczy Ferenc u. Czuczor G. u. és Csillag köz belvárosi utcákat 2010. június 3-án Borkai Zsolt polgármester adta át. A beruházást Szabó Dezső a kivitelező Magyar Aszfal

Hozzátette, az önkormányzat sokat dolgozik a történelmi belváros megszépítéséért, és ezt a munkát a jövőben is folytatni kívánja.

Németh Zoltán alpolgármester kiemelte, a mai napon talán a legszebb győri utcát adják át, azonban erre a címre egyre több a jelentkező, egyre több a megszépült, felújított utca, amely nem csak funkcionálisan, de esztétikailag is szolgálja a győrieket.

A Kazinczy Ferenc utca, a Czuczor Gergely utcának a Széchenyi tér és Kisfaludy utca közötti szakaszának és a Csillag köz felújításának feladatát 2009-ben kapta az tkezelő Szervezet. A terveket átvizsgálva módosítással éltek a burkolat anyagára vonatkozóan: a bazalt kockakövek helyett vegyes (bazalt, gránit és andezit) kockakövet javasoltak, a korábbi járda felületén pedig antikolt tardosi vörös mészkő burkolatot. Az eredetitől eltérő kialakítást elfogadva 2009. október 05-én kezdődött el az átépítés először a Kazinczy, majd a Czuczor utcában és a Csillag közben.

December 14-én a téli időjárást figyelembe véve felfüggesztették az építést, a kivitelezés két hónapja alatt befejeződött a Czuczor Gergely utca, a Csillag köz és a Kazinczy utcának a Széchenyi tér és Baross utca közötti szakasza. Március 08-án tovább folytatódott az átépítés, a Bécsi kapu téri csomópontig április 23-án ért el a kivitelező. Az átépítés során a közvilágítás korszerűsítését is elvégezték terv szerint. A korábbi befüggesztett lámpatestek helyett esztétikus kandelábereket és falikarokat építettek be.

A nyár folyamán megvalósul többek között a Kazinczy és Czuczor utcákba a gyalogos felületet a behajtó gépkocsiktól védő beléptető rendszer.

A 270 millió forintos beruházás során beépítettek 1450 m2 fűrészelt kockakövet, 990 m2 tardosi vörös mészkövet, 11 db közvilágítási oszlopot és 8 db falikart.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2024. Szeptember 01. 08:11, vasárnap | Helyi

Megvan a könyvszalon dátuma!

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 15-17. között, immár 23. alkalommal.

2024. Szeptember 01. 07:13, vasárnap | Helyi

Kalauz nélküli vonatok indulnak a győri vonalon is

Szeptember 16-tól Budapest és Esztergom között, valamint a Budapest-Győr vonalon a reggeli csúcsidőszakban

2024. Augusztus 31. 09:11, szombat | Helyi

Keglovich-kupa: kiesett a Győrszentiván és a Bácsa

Az alacsonyabb osztályú Ásványráró és a Győrasszonyfa megtréfálta a papíron erősebbet a Keglovich László Vármegyei Kupa 3. fordulójában.