Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

Az ATI Autósiskolában a jogosítvány megszerzése egy életre szóló élmény! Már 70 éve oktatnak, tehát tradicionális iskolának számítanak, de ez nem jelenti azt, hogy oktatási módszereik ne lennének modernek, innovatívak. Az ATI oktatói nem felejtették el, hogy milyen érzés, amikor először ülsz a volán mögött, remeg a lábad, izzadsz, és azt sem tudod, melyik pedál mire való, de ezzel együtt már alig várod, hogy elvidd a haverokat bulizni, hogy csak úgy céltalanul ródd az utakat, mert élvezed, hogy végre vezethetsz! Az ATI-nál biztosan jó emlékekkel zárul a tanulási folyamat, mert az oktatók fő küldetése, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a tanulókból az elméleti és gyakorlati oktatás során, miközben biztosítják a türelmes és segítőkész támogatást, és egyben felkészítenek a balesetmentes és biztonságos közlekedésre is.

Az alábbi kép is mutatja, hogy milyen fiatalos és jó gondolkodású csapat tanítja a vezetni vágyókat!

Az ATI, mint tradicionális győri iskola, komoly vezetés történelemmel is büszkélkedhet. Az Autóközlekedési Tanintézet jogelődjét 1912-ben Állami Sofőriskola néven hozták létre. Az első világháború idején visszaesett az oktatás, de a háború utáni években az utak rendbehozatala és építése lehetővé tette az emberek és az áruk közúton történő mozgatását. Szükségessé vált a hivatásos gépkocsivezetők képzése. Ez a szükségszerűség hívta életre a Sofőriskolát.

Később, a hadseregnek szüksége volt vezetői tudással és vezetői engedéllyel rendelkező fiatalokra. Ezért a sorkötelesek egy részét az állam – ha nem is ingyen –de kiképezte. Így a bevonuló fiatalok között sok gépkocsivezető volt. Ők vezették a katonai gépkocsikat. Leszerelés után pedig gépkocsivezetőként tudtak elhelyezkedni. Az oktatók és vizsgáztatók pedig, katonatisztek és rendőrök voltak. A 70-es évek közepére az elméleti vizsgáztatást – elsőként Európában- tesztlapon végezték. Ez azt is jelenti, hogy már voltak tankönyvek, szakoktatók és vizsgáztatók.

A győri Autóközlekedési Tanintézet megyei szervezetté vált és kísérleti jelleggel vizsgáztató géppel kérték számon a tanulók tudását. Ez a mostani számítógépes vizsgáztatásnak az őse. Egészen 2004 –ig tesztlapon, történt a tanulók tudásának számonkérése. A gépjárművezető-képzés intézményi rendszere jelentős mértékben átalakult, új struktúra jött létre. Az ATI 1998-tól magán Kft lett.

Minden kategóriát oktatnak ( A; B; C; D; E), így akár motorozni, akár teherautót vezetni szeretnénk, náluk biztonsággal megtanulhatjuk. Az online Kresz-tanfolyamot bárhonnan végezhetjük, sőt a a 20 éven aluliak állami támogatást is vehetnek igénybe a tanfolyamokra. Az oktatók nem korlátozzák a szabadidőnket, személyre szabott oktatási rendben dolgoznak, a nap bármely szakában, akár hétvégén is. Az iskola fő célja a biztonságos közlekedésre való “nevelés”, nem csak a vizsgára készítik fel tanulóinkat, utána sem engedik el a kezüket. Van olyan élethelyzet, hogy esetleg több évre kiesünk a vezetési rutinból, így szükséges a szinten tartás vagy szintre hozás akár Kresz, akár vezetési gyakorlat terén, ebben is tudnak segíteni. Nagy könnyebbség a tanulóknak, hogy havonta legalább kétszer helyben tartanak elsősegély-tanfolyamot. Az AUDI közelsége, és az alapvető német nyelvi érintettség pedig szinte hozta magával, hogy az oktatók közül többen német nyelven is tanítanak.

Aki tehát biztosan szeretné fogni a kormányt, jó élményekkel gazdagodni az oktatás során, az tanuljon az ATI-nál!

Bővebb információ a képzésekről, árakról: atigyor.hu

(X)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.

2021. Szeptember 22. 09:02, szerda | Kék hírek

Hamis segélyhívás miatt ítéltek el egy férfit

Jogerősen 21 napi elzárásra ítéltek kedden Lentiben egy férfit, aki egy nappal korábban egy tömegverekedésről szóló hamis bejelentéssel riasztotta Csesztregre a rendőröket és a mentőket