Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

Az ATI Autósiskolában a jogosítvány megszerzése egy életre szóló élmény! Már 70 éve oktatnak, tehát tradicionális iskolának számítanak, de ez nem jelenti azt, hogy oktatási módszereik ne lennének modernek, innovatívak. Az ATI oktatói nem felejtették el, hogy milyen érzés, amikor először ülsz a volán mögött, remeg a lábad, izzadsz, és azt sem tudod, melyik pedál mire való, de ezzel együtt már alig várod, hogy elvidd a haverokat bulizni, hogy csak úgy céltalanul ródd az utakat, mert élvezed, hogy végre vezethetsz! Az ATI-nál biztosan jó emlékekkel zárul a tanulási folyamat, mert az oktatók fő küldetése, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a tanulókból az elméleti és gyakorlati oktatás során, miközben biztosítják a türelmes és segítőkész támogatást, és egyben felkészítenek a balesetmentes és biztonságos közlekedésre is.

Az alábbi kép is mutatja, hogy milyen fiatalos és jó gondolkodású csapat tanítja a vezetni vágyókat!

Az ATI, mint tradicionális győri iskola, komoly vezetés történelemmel is büszkélkedhet. Az Autóközlekedési Tanintézet jogelődjét 1912-ben Állami Sofőriskola néven hozták létre. Az első világháború idején visszaesett az oktatás, de a háború utáni években az utak rendbehozatala és építése lehetővé tette az emberek és az áruk közúton történő mozgatását. Szükségessé vált a hivatásos gépkocsivezetők képzése. Ez a szükségszerűség hívta életre a Sofőriskolát.

Később, a hadseregnek szüksége volt vezetői tudással és vezetői engedéllyel rendelkező fiatalokra. Ezért a sorkötelesek egy részét az állam – ha nem is ingyen –de kiképezte. Így a bevonuló fiatalok között sok gépkocsivezető volt. Ők vezették a katonai gépkocsikat. Leszerelés után pedig gépkocsivezetőként tudtak elhelyezkedni. Az oktatók és vizsgáztatók pedig, katonatisztek és rendőrök voltak. A 70-es évek közepére az elméleti vizsgáztatást – elsőként Európában- tesztlapon végezték. Ez azt is jelenti, hogy már voltak tankönyvek, szakoktatók és vizsgáztatók.

A győri Autóközlekedési Tanintézet megyei szervezetté vált és kísérleti jelleggel vizsgáztató géppel kérték számon a tanulók tudását. Ez a mostani számítógépes vizsgáztatásnak az őse. Egészen 2004 –ig tesztlapon, történt a tanulók tudásának számonkérése. A gépjárművezető-képzés intézményi rendszere jelentős mértékben átalakult, új struktúra jött létre. Az ATI 1998-tól magán Kft lett.

Minden kategóriát oktatnak ( A; B; C; D; E), így akár motorozni, akár teherautót vezetni szeretnénk, náluk biztonsággal megtanulhatjuk. Az online Kresz-tanfolyamot bárhonnan végezhetjük, sőt a a 20 éven aluliak állami támogatást is vehetnek igénybe a tanfolyamokra. Az oktatók nem korlátozzák a szabadidőnket, személyre szabott oktatási rendben dolgoznak, a nap bármely szakában, akár hétvégén is. Az iskola fő célja a biztonságos közlekedésre való “nevelés”, nem csak a vizsgára készítik fel tanulóinkat, utána sem engedik el a kezüket. Van olyan élethelyzet, hogy esetleg több évre kiesünk a vezetési rutinból, így szükséges a szinten tartás vagy szintre hozás akár Kresz, akár vezetési gyakorlat terén, ebben is tudnak segíteni. Nagy könnyebbség a tanulóknak, hogy havonta legalább kétszer helyben tartanak elsősegély-tanfolyamot. Az AUDI közelsége, és az alapvető német nyelvi érintettség pedig szinte hozta magával, hogy az oktatók közül többen német nyelven is tanítanak.

Aki tehát biztosan szeretné fogni a kormányt, jó élményekkel gazdagodni az oktatás során, az tanuljon az ATI-nál!

Bővebb információ a képzésekről, árakról: atigyor.hu

(X)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.