Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 05. 16:51, csütörtök | Belföld

Átsétálhatsz a Duna alatt

Átsétálhatsz a Duna alatt

Még jelentkezhetsz! Április 20-án és 21-én ismét bárki végigsétálhat a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagúton, a Duna alatt.

Az 550 méter hosszú, alig 3 méter széles betonalagút Magyarországon egyedülállónak számít. A Duna Menti Regionális Közmű Zrt. (DMRV Zrt.) április 20-21-én, pénteken és szombaton megnyitja a látogatók előtt, így bárki ingyenesen végigsétálhat benne. Ha kíváncsi vagy rá, milyen lehet száraz lábbal átkelni a Duna alatt, nem kell mást tenned,

A létesítmény műszaki adottsága, valamint balesetvédelmi okok miatt a programban résztvevők száma limitált, a jelentkezés sorrendje alapján dől el, hogy ki fér bele a létszámkeretbe. A szervezők azt kérik, hogy a jelentkezés során lehetőleg több alternatívát adjatok meg a programon való részvétel időpontjára vonatkozóan.

Az alábbiakból lehet választani (mindkét nap):
Visegrádról induló csoportok: 9.00, 10.00, 15.00, 16.00
Nagymarosról induló csoportok: 11.30, 12.30, 13.30, 14.30

Néhány praktikus információ

A séta oda-vissza irányú, a kiindulási oldalon ér véget.
Az időjárásra való tekintettel ajánlott a réteges öltözködés.
Az alagút járófelületének kialakítása miatt lapos talpú cipő viselete kötelező, magas sarkú cipőben érkező látogatót balesetveszély miatt az alagút területére nem engednek be.
Babakocsit és kerékpárt – baleseti okokból – az alagút területére bevinni tilos, kutyát és egyéb háziállatot pedig közegészségügyi okokból nem engednek be.

Még több információt itt olvashatsz: http://dmrvzrt.hu/static/internet/download/Seta_a_Duna_alatt_linkelt_fajl.pdf

A jelentkezéseket péntek éjfélig várják még a kiválasztott időpontok megadásával az alagut@dmrvzrt.hu e-mail címen. A résztvevők száma limitált.

A szervezők a jelentkezésről megerősítést vagy elutasítást tartalmazó válaszüzenetet küldenek a turnusok feltöltése után, április 9-től kezdődően.

Forrás: turistamagazin.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére