Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Április 27. 07:31, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Áttörés a cukorbetegek kezelésében?

Áttörés a cukorbetegek kezelésében?

Áttörést hozhat a cukorbetegek kezelésében a napokban bemutatott új terápia. Az egészségbiztosítási pénztár által támogatott gyógyszer a 2-es típusú cukorbetegeknek ajánlott, a vércukorszinten kívül csökkenti a vérnyomást és fogy

 

Magyarországon mintegy hétszázezer cukorbeteg él, de ennek többszöröse lehet azok száma, akik még nem ismerték fel a kórt. A diabéteszesek gyakran szenvednek magas vérnyomásban és a statisztikák szerint tízből nyolc beteg halálát szívinfarktus okozza.


Lebovics Béla 12 éve küzd a betegség ellen. Naponta már egy tucat gyógyszer sem volt elég, hogy a megfelelő értékek között tartsák vércukorszintjét. Másfél hónapja - talán az elsők között az országban - egy nemrég bemutatott új terápiát javasolt neki háziorvosa.


Lebovics Béla a hírTV-nek elmondta: eddigi, cukorbetegséghez használt gyógyszereit teljesen el lehetett hagyni. „Ezt naponta egyszer használom és most a mért eredményem is 4,4 volt, ami azt jelenti, hogy a teljesen normálisat tudja biztosítani".


A napi egyszeri adagolású gyógyszer hatóanyaga 97 százalékban megegyezik egy, a szervezetben természetesen is jelen levő hormonnal. Az új módszert a 2-es típusú cukorbetegeknek ajánlják. A gyógyszer csak akkor csökkenti a vércukorszintet, amikor arra szükség van. Szinten tartja a vérnyomást és gátolja az elhízást. A kezelést az egészségbiztosítási pénztár is támogatja.



(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:57, szombat | Belföld

Másfél millió diák kezdi meg az új tanévet a köznevelésben és a szakképzésben

Másfél millió diák kezdi meg a tanévet hétfőn a köznevelésben és a szakképzésben, az új nevelési évben a tanulókat és a tanárokat érintően több fontos változást vezetnek be

2024. Augusztus 31. 08:55, szombat | Belföld

Nyolc kastéllyal kezdődik meg a kastélytörvény végrehajtása

2024. Augusztus 31. 08:52, szombat | Belföld

Ukrajna egyelőre folytatja a kőolajszállítást a Barátság vezetéken

Ukrajna a szerződések lejártáig maradéktalanul teljesíti az orosz kőolaj Európába történő tranzitjára vonatkozó kötelezettségeit - helyesbítette Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda tanácsadója pénteken korábbi kijelentését.

2024. Augusztus 31. 08:51, szombat | Belföld

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében, miután pénteken lezárult az MVM Csoport és az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC közötti tranzakció