Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Július 08. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Audi: 2100 új munkahely és teljes értékű járműgyártás Győrben

Audi: 2100 új munkahely és teljes értékű járműgyártás Győrben

A győri a negyedik olyan Audi-gyár a világon, ahol a teljes gyártási folyamatot végezni fogják...

A 900 millió eurós (mintegy 250 milliárd forint) beruházás közvetlenül 2100, de közvetve akár 15 ezer új munkahelyet teremt. Orbán Viktor miniszterelnök az egyetem jelentőségét is hangsúlyozta…

Az Audi gyárbővítésének ünnepélyes alapkőletételét 2011. július 7-én tartották azon a helyen, ahonnan 2013-ban kigördülnek az első olyan autók, amelyeket teljes egészében Győrben állítottak elő.

A vendégeket Thomas Faustmann az Audi Hungária vezetésének elnöke köszöntötte. Mint mondta, a cég 18 éves története során elértek néhány mérföldkőhöz, de a mai nap mindközül kiemelkedik, hiszen teljes értékű járműgyártás kezdődik Győrben, negyedikként az Audi gyárak között.

Rupert Stadler az Audi AG igazgatótanácsának elnöke hozzátette, a korábban bejelentett fejlesztéseken túl – ami 1800 új munkahelyet jelentett volna – Győrbe telepítenek egy présüzemet is, így alakul ki a teljes termelési lánc, ami közvetlen módon 2100 új munkahelyet jelent az Audi Hungáriánál, de közvetett módon a fejlesztés akár 15 ezer új munkahelyet is generálhat a térségben.

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, azzal, hogy az állam támogatja az Audi beruházását, a magyar embereket támogatja, hiszen a fejlesztés több ezer család megélhetését jelenti. A miniszterelnök kiemelte, ezzel a beruházással az Audi elismerte a magyarok rátermettségét, szakértelmét, precizitását. A beruházás azt üzeni, Magyarországon érdemes befektetni. A miniszterelnök köszönetet mondott azért a segítségért, amit az Audi az Európai Uniós magyar elnökséghez nyújtott.

Orbán Viktor kitért a győri egyetem szerepére is. Mint mondta, az Audi kulcsszerepet játszott annak megszületésében, az egyetem pedig abban, hogy Győrben ne csupán összeszerelés, de kutatás-fejlesztés is legyen. Mint fogalmazott, a győri egyetem továbbra is az ország egyik legdinamikusabban fejlődő egyeteme lehet.

Borkai Zsolt polgármester köszönetet mondott az Audi Hungária kollektívájának azért a munkáért, amit 1993 óta végeznek Győrben. Elismerése jeléül a város ezüst emlékérmét nyújtotta át Thomas Faustmannak.

A gyár bővítése az alapkőletétellel megkezdődött, és 2013-ban megduplázott gyárterülettel, 2100 új munkatárssal kezdődik a teljes értékű járműgyártás városunkban.

Címkék: Audi Hungaria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.