Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 24. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Audi-előadássorozat a győri egyetemen, de nem csak egyetemistáknak

Audi-előadássorozat a győri egyetemen, de nem csak egyetemistáknak

Csütörtökön kezdődik az Audi idei "Motortechnika" előadássorozata a győri Széchenyi István Egyetemen. A programsorozat előadásain a motorfejlesztésről, innovatív term

2010-ben ismét izgalmas betekintést nyújt az innovatív motortechnikák széles spektrumába aA 2008 óta sikeresen működő előadássorozat 2010. február 25-én Wolfgang Hatz, a Volkswagen Konszern konszern-motorfejlesztésekért felelős vezetőjének előadásával kezdi meg negyedik évadját A motorfejlesztés jövője a Volkswagen konszern globális hálózatában" címmel. A félév programjában további neves előadók szerepelnek.

Egyre nagyobb a jelentősége az ipar és a felsőoktatás közötti párbeszédnek. Ezért aztán nagyon örülünk, hogy a magyar mérnökhallgatóknak érdekes előadásokat kínálhatunk. Szakmai előadásainkkal intenzíven támogatjuk a tapasztalat- és tudáscserét, és lehetőséget nyújtunk a hallgatóknak, hogy a lehető leghitelesebb forrásból származó információkat kapjanak a motortechnológiáról ", mondta Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója.

A Motortechnika" előadássorozat 2008-ban indult a Széchenyi István Egyetemen, Győrben. A motorfejlesztéssel, innovatív terméktechnológiákkal és az autóipar előtt álló kihívásokkal foglalkozó előadásokat a diákok mindig nagy érdeklődéssel fogadták és hosszú távon is témát szolgáltattak a mérnökhallgatóknak és szakértőknek. Ebben a szemeszterben az autóipar jelentős szereplőivel folytatódik a sorozat: első előadóként Wolfgang Hatz, a Volkswagen Konszern motorfejlesztés vezetője foglalja össze a motorfejlesztés jellemzőit a Volkswagen Konszern globális hálózatában. A következő hónapokban további érdekes témák szerepelnek a programban, mint például a 16-hengeres W-motor a Bugatti Veyronban", a haszongépjárművek fejlesztési trendjei" és a kuplungtechnológiák továbbfejlesztése".

Az előadássorozatot az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék, a vállalat motorfejlesztő központja és az Audi Akadémia közösen szervezi. A témákat nemcsak az egyetem hallgatóinak, de a motorgyártók szakembereinek és a beszállítóiknak is ajánlják.

Az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem évek óta stratégiai partnerek. A Belsőégésű Motorok Tanszék 2007-ben azzal a céllal alakult, hogy a legújabb technikai trendeken alapuló speciális mérnöki ismereteket adjon át hallgatóinak.

Célunk, hogy magasan képzett mérnököket bocsássunk a munkaerőpiac rendelkezésére. Ez a vállalat hosszú távú személyügyi stratégiájának eleme. A képzés egyidejűleg a legjobb lehetőséget kínálja az egyetemistáknak, hogy a legújabb technológiai újítások megismerésével képezzék magukat", mondta Dr. Mathias R. Dreyer, az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok tanszék vezetője.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az AUDI AG 100 százalékos leányvállalata, az Audi- és Volkswagen konszern központi motorszállítója. Győrben gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster sportautókat, valamint 2007 novembere óta az A3 Cabriolet-t. 2006 óta az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít az Audi R8-hoz. 2009-ben 1.383.909 motort és 32.603 járművet gyártott a vállalat. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőreinek egyike.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.