Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2024. Július 07. 09:13, vasárnap | Helyi

Audi Hungaria: óriásprésgépek az új MEBeco elektromotor generáció gyártásához

Audi Hungaria: óriásprésgépek az új MEBeco elektromotor generáció gyártásához

Már javában zajlanak az előkészületek a győri Audi Hungariánál a legújabb elektromos hajtás generáció, az MEBeco (Modularer E-Antriebs-Baukasten, azaz modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) gyártásához.

A vállalatnál az MEBeco számára készülő lemezcsomagot, valamint az elektromos hajtás rotorját fogják gyártani a győri munkatársak.

A jövőben a teljesítményelektronika gyártása is a vállalatnál történik majd. A váltókomponensek gyártásához szükséges gyártóberendezések után nemrég újabb berendezések érkeztek az Audi Hungariához. Az újonnan érkezett présgép és szalagtovábbító egység az MEBeco hajtások lemezcsomagjának előállításához szükségesek. A 110 tonnát nyomó présgép elemei 11 kamionnal érkeztek a vállalat gyártótelephelyére. A szalagtovábbító egységgel a termelés során közel nyolc tonnás lemeztekercseket fognak mozgatni, mely naponta 100 tonna nyersanyag feldolgozását jelenti.

„A transzformáció intenzíven zajlik vállalatunknál: motorgyárunk jövőjét hamarosan egy újabb elektromos hajtásgenerációval, az MEBeco-val fogjuk biztosítani, melyhez a berendezések sorra érkeznek Győrbe. Munkatársainkat folyamatos képzésekkel készítjük fel: az új elektromos hajtásgeneráció gyártásának előfeltétele az új kompetenciák elsajátítása. Az MEBeco motorcsalád szériagyártásának megkezdése közeledik”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásáért felelős igazgatósági tagja.

A győri Audi Hungariánál 2018 óta több mint 500 000 elektromos motort gyártottak. A vállalatnál 2023 novemberében indult el a legújabb elektromotor család, a Premium Platform Electric (PPE) szériagyártása, mely az új Audi Q6 e-tron modellt is hajtja.

Az új MEBeco elektromos hajtásgeneráció gyártásával tovább folytatódik az elektromobilitásra történő átállás a vállalatnál és az autóiparban egyaránt. Az MEBeco hajtásokat a jövőben a Volkswagen Konszern kisméretű elektromos autóiba építik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.

2024. Július 22. 08:10, hétfő | Helyi

Ilyen támogatási lehetőségeink vannak iskolakezdés előtt

Az iskolakezdés pénzügyi kérdés is, így ilyenkor célszerű áttekinteni a családi büdzsénket, s ennek kapcsán a megbecsülhető kiadásokat ( tanszerek, füzetek, tankönyvek) – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

2024. Július 22. 07:11, hétfő | Helyi

Minden évben akad hőgutás páciens az állatorvosi rendelőkben

A kánikula az emberi, állati szervezetnek egyaránt megterhelő lehet.

2024. Július 21. 09:12, vasárnap | Helyi

Felvételizők figyelem! Pont Ott Parti Győrben is lesz!

A Pont Ott Partit a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban rendezi meg a SZE július 24-én.