Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Május 27. 07:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Audis támogatással német általános iskola és gimnázium indul Győrben

Audis támogatással német általános iskola és gimnázium indul Győrben

Az Audi Hungária kezdeményezésével 2010 szeptemberében indul az Magyar-Német MK Audi Hungaria Német ltalános Iskola és Gimnázium" Győrben. Az Audi Hungaria Győr városával kö

Borkai hozzátette: meg van róla győződve, hogy Győr az ország egyik kiemelt oktatási központjaként is egyre nagyobb jelentőséggel bír a jövőben.

Az általános iskola szeptembertől német gyermekeknek az első négy osztályban, magyar gyermekeknek pedig az első osztályban kínál tanulási lehetőséget. A következő tanévtől az intézmény szakaszosan bővül egészen a 12. osztályig. A Német Iskolában a diákok a német- és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szereznek. A tananyag és a tanterv megfelel a Német Köztársaság Oktatási Minisztériumi Konferenciája előírásainak és a Magyar Oktatási Minisztérium által támasztott követelményeknek is. A tananyag kialakítását és a szakmai koordinációt a Bajai MNMK végzi.

Az Audi Hungaria Iskola a 2010/2011-es tanévben a Szabadhegyi Közoktatási Központban kap helyet, a 2011/2012-es tanévtől pedig új, önálló épületbe költözik. Győr városa vállalja az intézmény fenntartását, az Audi Hungaria pedig gondoskodik a megfelelő tanerő és eszközök biztosításáról.

A német gyerekek az általános iskola első négy osztályába jelentkezhetnek, a magyar gyerekek pedig az első osztályba. Jelentkezési határidő az Audi Hungaria Iskolába: 2010. május 5-től június 16-ig.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.