Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 04. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Augusztustól nem ajánlatos leveskockát, cukrozott üdítőt és szörpöt használni a közétkeztetésben

Augusztustól nem ajánlatos leveskockát, cukrozott üdítőt és szörpöt használni a közétkeztetésben

A többi között ezt is tartalmazza az országos tiszti főorvos ajánlása. Paller Judit feketelistáján a túl zsírosnak ítélt tejfölök, húsok és húskészítmények is szerepelnek.

Az ÁNTSZ honlapján is megtalálható dokumentum szerint fokozottan ügyelni kell arra, hogy az ételek jellege minden korcsoportnak megfelelő és változatos legyen.

Cukrozott üdítők, szörpök és 20 % - os tejföl. Kelendő áru mindegyik ebben a marcalvárosi kisboltban. De nem csak ezekből hanem zsíros húskészítményekből és chips - ből is sok fogy. Pedig ezek az árucikkek mind ott szerepelnek azon a feketelistán amit az országos tiszti főorvos sorol fel ajánlásában. Paller Judit szerint ezeket az egészségtelen dolgokat augusztustól mindenképpen mellőzni kellene a közétkeztetésben. A bolt tulajdonosa azt mondja, a vevők nem listák, hanem kizárólag az ízlésük alapján vásárolnak.

A boltos szerint nem az a legfontosabb, hogy egészséges vagy egészségtelen terméket vesznek nála. Sokkal nagyobb probléma, hogy hetek óta egyre többen szeretnének hitelre vásárolni, mert még a hónap vége előtt elfogy a pénzük. A szegény ember pedig végképp nem a tejföl zsírtartalmát, hanem sokkal inkább az árat nézi és csak olyan terméket vásárol amit ki is tud fizetni. Legrosszabb esetben hitelből amit aztán a kevéske fizetéséből, esetleg a családi pótlékból törleszt hónapról - hónapra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.