Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 14. 15:53, péntek | Bulvár

Aukcióra bocsájtja különleges relikviáit a Rolling Stones egykori basszusgitárosa

Aukcióra bocsájtja különleges relikviáit a Rolling Stones egykori basszusgitárosa

A 83 éves Bill Wyman árverésre bocsátja több mint ezer tárgyból álló zenei relikviagyűjteményét. 1993-ban vált ki az együttesből.

A banda ötven évét felölelő óriási gyűjtemény, amely személyes tárgyakból, hangszerekből, fellépőruhákból áll, a Julien’s Aukciósház árverésén vásárolható meg. Az aukciót május 29. és 31. között tartják Beverly Hillsben.

Az árverés egyik legérdekesebb tétele az a Vox AC30-as hangerősítő lesz, amelyet Wyman 1962-ben vásárolt, amikor meghallgatásra jelentkezett a Rolling Stones együttesbe. A próbajátékot egy londoni kocsmában tartották.

Wyman felidézte, hogy a banda tagjai, Keith Richards és Mick Jagger, nagyon elégedettek voltak az erősítővel, mivel nekik akkoriban ócska erősítőik voltak. “Vettem nekik egy italt, és megkínáltam őket cigarettával is. Mind ugrottak érte, mivel dohányoztak, de nem volt rá pénzük” – mesélte a zenész egy 2008-as interjújában.

A hangerősítő a becslések szerint 80-100 ezer dolláros (25-30 millió forintos) áron kelhet el. Wyman árverésre bocsátja számos egykori gitárját, köztük 1969-es Fender Mustang basszusgitárját is, amelyen a Stones koncertjein játszott 1969-ben és 1970-ben. A hangszer a szakértők szerint 500 ezer dollárért (155 millió forintért) is elkelhet.

Az árverés bevételének egy része a Macmillan Rákalapítványt, a Pince’s Trust brit ifjúsági jótékonysági szervezetet és a Közép-karibi Tengerészeti Intézetet támogatja.

A gyűjtemény néhány darabját március 10. és április 20. között az írországi Stílusikonok Múzeumában lehet megtekinteni, illetve közvetlenül a májusi árverés előtt Beverly Hillsben.

Forrás: hirado.hu

Főkép: twitter.com

Kép: Bill Wyman, Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richards és Charlie Watts 1965-ben -Getty Images

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.