Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2022. Augusztus 10. 07:16, szerda | Helyi

Autóba tuszkolták a tiltakozó nőt

Autóba tuszkolták a tiltakozó nőt

A Győri Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat két férfival szemben.

A vádirat szerint a két férfi elhatározta, hogy elszámoltatják a nőt, akihez a fiatalabb férfi érzelmileg kötődött, és akire emiatt féltékeny is volt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye szerint idén januárban, sötétedést követően autóval a nő otthonához hajtottak, ahol a fiatalabb férfi felszólította a ház előtt tartózkodó nőt arra, hogy üljön be a kocsiba. Mivel erre nem volt hajlandó, a férfi megragadta, a járműhöz lökdöste és a hátsó ülésre erőszakkal betuszkolta a kocsiba. A járművel elhagyták Győrt és egy közeli faluba, a fiatalabb férfi otthonához hajtottak. Az út során a fiatalabb férfi folyamatosan becsmérelte, továbbá tenyérrel és ököllel is ütlegelte a nőt, amire az idősebb férfi is biztatta.

A fiatalabb férfi az otthonához érve a ruházatánál fogva behúzta a nőt az épületbe, akit a kulcsra zárt ajtó mögött tovább ütött és meg is rúgott. Csak az esti órákban akkor engedte el, amikor telefonon értesült arról, hogy a rendőrök már úton vannak.

A vádlottakkal szemben halmazati büntetésként 4 és fél év is kiszabható. A fiatalabb férfi más ügyben elrendelt letartóztatásban várja az eljárás folytatását. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 09:12, péntek | Helyi

Már népbetegség az elhízás: Győrben és Sopronban is Botra fel! túra

A korábbi évek sikereit követve 2024-ben hatodik alkalommal startol el a Botra fel! a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kezdeményezése, melyhez idén a Magyar Diabetes Társaság is csatlakozik.

2024. Május 24. 08:15, péntek | Helyi

Lelki emlékmű a pannonhalmi bazilika

Nyolcszáz éves jubileumát ünnepli idén a Pannonhalmi Főapátság bazilikája.

2024. Május 24. 07:12, péntek | Helyi

Viharkárok: hét platánfa is kidőlt Győrben

A viharos időjárás miatt kedden Győr-Moson-Sopron vármegyében tizenkét alkalommal kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak, főként Győrben és a környező településeken.

2024. Május 23. 09:13, csütörtök | Helyi

Pintér-Péntek maradt az iparkamara elnöke

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara május 8-án.