Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 21. 09:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Autókat törtek fel, loptak el - fotókkal, videóval

Autókat törtek fel, loptak el - fotókkal, videóval

A győri rendőrök elfogták azt a két győrszemerei lakost, akik egy hónap alatt 11 gépjárművet törtek fel és rongáltak meg Győrben és környékén.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 21 éves férfi, fiatalkorú társával együtt - Győrben és környékén – több gépjárművet tört fel és rongált meg a bennük remélt értékekért, illetve szórakozásból. A két elkövető elsőként Győrben, 2016. március 27-én az éjszaka folyamán próbált meg elvinni több személygépjárművet úgy, hogy azok ajtaját kifeszítették, vagy az ablakát törték be.
Miután a megrongált autókat nem tudták beindítani, azokat otthagyták a helyszíneken.
Az utolsó próbálkozásuk alkalmával a feltört gépkocsit sikerült elindítaniuk, így elutaztak azzal Mosonmagyaróvárig. Onnan még azon az éjszakán visszafordultak és Győrszemerére hajtottak, ahol az autót egy tóba lökték.
A két gyanúsított néhány hét elteltével újabb bűncselekményeket követett el Győrszemerén. 2016. április 7-én virradóra négy további gépkocsit törtek fel, melyek közül kettőt el is vittek. Az ellopott két gépjárműből az egyiket – miután nem tudták beindítani – a közeli Bakony-érbe lökték. A másik elvitt autóval elhajtottak a helyszínről, azonban egy kanyarban felborultak vele. A megrongálódott járművet visszafordították a kerekeire, majd egy közeli erdőben sorsára hagyták.
A rendőrök B. Balázs 21 éves győrszemerei lakost és fiatalkorú társát 2016. április 19-én elfogták és előállították a Győri Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett, annak kísérlete, illetve lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.
A gyanúsítottak helyszíni kihallgatásukkor részletes beismerő vallomást tettek. A Győri Rendőrkapitányság nyomozói 2016. április 20-án - a győrszemerei tóba elsüllyesztett jármű roncsait a Mosoni Mentőcsapat tagjainak (a Győri Speciális Mentők és a Győrszemerei Önkéntes Tűzoltók) segítségével emelték ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense