Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2021. Április 27. 08:00, kedd | Külföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti/fotók: MTI/Kiss Gábor

Autós oltóközpont nyílt Kolozsváron

Autós oltóközpont nyílt Kolozsváron

Kolozsvár polgármesteri hivatala autós oltóközpontot nyitott hétfő délután a helyi Horia Demian Sportcsarnok parkolójában.

Amint Emil Boc polgármester közölte az egyik közösségi portálon, az oltóközpontban előjegyzés nélkül kaphatják meg a Pfizer által gyártott vakcinát a jelentkezők. Egy gépkocsiban négy személyt oltanak be. A procedúra idején egyiküknek sem kell kiszállnia a járműből, de viselniük kell a védőmaszkot.

Érkezéskor igazolniuk kell magukat, ki kell tölteniük az egészségi állapotukra vonatkozó kérdőívet, és válaszolniuk kell a helyszínen tartózkodó orvos kérdéseire, majd a leeresztett ablakokon keresztül beadják nekik az oltást. Ezt követően negyedórán át még a parkolóban kell maradniuk, hogy az egészségügyi személyzet közbeléphessen, ha allergiás tüneteik jelentkeznek.

Az oltóközpont a hét minden napján nyitva tart nyolc és húsz óra között.

A kolozsvári a második autós oltóközpont Romániában, az, elsőt szombaton nyitották meg Déván.

Romániában Kolozs megye vezeti az oltási statisztikát. A közel 700 ezer lakost számláló megyében hétfőig a lakosság 34,2 százaléka megkapta az első adag vakcinát.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.