Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2012. Szeptember 13. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmakat

Az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmakat

További bizonyítékot találtak a kutatók arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmat.

További bizonyítékot találtak a kutatók arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmat - mindezt korábbi tanulmányok átfogó elemzéseként állapították meg, ezzel mintegy 18 ezer esetet figyelembe véve - írja a Health Day spanyol oldala.

Az átfogó tanulmány során 29 korábbi kutatási eredményt vettek szemügyre, így további bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan kezeli a krónikus fájdalmakat.

Az akupunktúra egy ősi kínai orvoslás, amely során megfelelő óvatossággal tűket helyeznek a test különböző pontjaiba. Bár már széles körben alkalmazzák, még mindig vita tárgyát képezi. Sok szakértő azt kritizálja, hogy bár a fájdalom csillapítására hatásos a módszer, de tényleges fiziológiai javulást nem lehet általa elérni.

A szerzők ezúttal az akupunktúra hatását a krónikus fájdalom négy különböző típusában nézték meg: hát- és nyaki fájdalom, osteoarthritis, krónikus fejfájás és a vállban lévő fájdalom. Megállapították, hogy ezeknél az eseteknél az akupunktúra megfelelő fájdalomcsillapítást biztosított.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 09:10, szombat | Életmód

Megnyitott a téli Gyárkert Veszprémben

Több száz program várja az érdeklődőket az év végéig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat (VEB2023 EKF) keretében - közölte a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.

2023. December 07. 06:00, csütörtök | Életmód

Meteorológia: a legmelegebb ősz volt az idei

Az idei ősz középhőmérséklete országos átlagban 2,6 Celsius-fokkal meghaladta az 1991-2020-as évek átlagát, és a 13,3 fokkal a legmelegebb lett 1901 óta - írta az OMSZ a honlapján közölt évszakértékelésben szerdán.

2023. December 04. 14:25, hétfő | Életmód

Megnyitott az eplényi sípálya

Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn.