Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Október 11. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az alábbi ételeket felejtse el, ha stresszes!

Az alábbi ételeket felejtse el, ha stresszes!

Sokan gyakran a finom ételekhez menekülnek, amikor stresszesek, s leginkább a sós, zsíros és a cukros ételeket kívánják meg ilyenkor. Azonban érdemes arra gondolni, hogy a magas zsír-,szénhidrát-és cukortartalmú ételek lassítják az anyagcserét, s persze nemcsak emiatt, de magas kalóriatartalmuk révén is hizlalnak - figyelmeztet aFox Newscikke.

Szerencsére azonban vannak egészséges ételek, rágcsálnivalók, amelyek nyugtató hatással vannak a szervezetre. Az alábbiakat azonban kerülje, amikor stresszes!

Az édes, csokimázzal bevont fánk valójában csak növeli a szorongást, ennek oka, hogy lassú megemésztése révén csak emelkedik a stresszhormon szintje. Egyen helyette zabpelyhet mézzel és fahéjjal.

A perecet és a péksüteményeket is hanyagolja, helyette nassolásként egyen étcsokoládét vagy csokoládéval bevont mandulát, amelyek csökkentik a stresszhormon szintjét. Mindemellett jobb ha elfelejti a chips-et és a sült krumplit is.

Ami a cukros üdítőitalokat illeti, szintjén jobb, ha a polcon hagyja őket, ehelyett igyon inkább zöld teát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.