Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2014. Október 23. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az alábbi terhességi tüneteket ne hagyja figyelmen kívül!

Az alábbi terhességi tüneteket ne hagyja figyelmen kívül!

A terhesség kilenc hónapja alatt a szervezet számos változáson megy keresztül, ami természetes folyamat. Azonban van néhány tünet, ami problémát jelenthet, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni, érdemes vele orvoshoz fordulni. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

A mérsékelt szintű vérzés a terhesség első 8 hetében normális és csupán azt jelzi, hogy az embrió megfelelő helyre ágyazódott be a méhen belül. Azonban, ha mindez erős fájdalommal jár, az a méhen kívüli terhesség jele lehet. Ilyenkor azonnal forduljon orvoshoz.

A terhesség növeli a mélyvénás trombózis kialakulásának esélyét, ami életveszélyes állapothoz vezethet. Ezért ha fájdalmat érez a lábában, azonnal forduljon szakemberhez!

Szintén gyakori panasz a fejfájás, amelynek okozója a szervezetben megváltozott hormonszint és a keringő vér mennyiségének megnövekedése. Az alváshiány, a stressz vagy a koffeinbevitel csökkentése még súlyosbíthatja is a tüneteket. Bár a legtöbb esetben nem ad okot az aggodalomra, a második és a harmadik trimeszterben a terhességi magas vérnyomás jele is lehet, amennyiben előtte sosem tapasztalt hasonlót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.