Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Április 25. 16:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi tavaly 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményük szerint az Aldi Magyarország 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, aminek köszönhetően a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az egyesület révén jutnak el rászorulókhoz.

Közölték, 2022-ben az Aldi tovább bővítette a napi szintű élelmiszermentésben részt vevő üzletei számát, így magyarországi hálózatának már mintegy 82 százaléka, 133 üzlet minden nap átadja az Élelmiszerbanknak az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

Tavaly az áruházlánc összesen 1729 tonna, bruttó 1,8 milliárd forint értékű élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ami 9 százalékkal magasabb, mint a 2021-ben átadott mennyiség - ismertették.

Hozzátették: az áruházlánc a mindennapi élelmiszermentés mellett egyedi adományokkal is segíti az Élelmiszerbank munkáját.

A vállalat húsvét előtt 113 palettányi, karácsonyi édességekből álló adományt ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amely folyamatosan juttatja el azt a rászorulóknak az ország különböző pontjain - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.