Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Május 13. 14:26, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Az általános elhízás miatt nem kap figyelmet a vészes soványság

Az általános elhízás miatt nem kap figyelmet a vészes soványság

Az általános elhízás jelentette gondok miatt nem kap figyelmet a vészes soványság a gyerekek körében - mutatnak rá brit kutatók.

Az Essexi Egyetem 10 ezer 9-16 év közötti, kelet-angliai tanulót vizsgált meg, és arra jutott, hogy 6 százalékuk túlságosan sovány. A felmérés szerint a súlyos soványság a lányok körében valamivel gyakoribb: 6,4 százalékos, míg a fiúk esetében 5,5 százalék a hányad.

A kutatást vezető Gavin Sandercock hangsúlyozza, hogy a vészes soványság károsabb, mint a kövérség: energiahiányhoz, legyengült immunrendszerhez vezethet. Sandercock hozzátette, hogy a társadalom ugyanakkor szinte teljesen csak az elhízottakra figyel oda, és hogy szükség lenne a gyermekorvosok továbbképzésére a probléma felismerése és súlyosságának tudatosítása miatt.
Egy korábbi - 177 brit kórházban végzett - felmérés eredménye azt sugallta, hogy a gyerekorvosok tudása hiányos e téren - jegyezte meg a BBC.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra