Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Április 09. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az apa túlsúlya autizmust okozhat a gyereknél?

Az apa túlsúlya autizmust okozhat a gyereknél?

Az apa túlsúlya összefügghet gyermeküknél az autizmus kialakulásával - adta hírül a Fox News. A tanulmány keretében norvég családok adatai alapján mintegy 93 ezer gyereknél végeztek el kohorszvizsgálatot, amelynek során 420 résztvevőnél diagnosztizáltak autizmust.

Összességében azt találták, hogy azoknak a gyerekeknek, akik elhízott apától születtek, 0,27 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk az autizmus kialakulására, míg a normál súlyú apától származó résztvevőknél a megemelkedett kockázat 0,15 százalékos volt. A kutatók megjegyezték, hogy a túlsúlyos apától származó, 7 évesnél idősebb gyerekeknek dupla kockázatuk van az Asperger-szindróma kialakulására, amit sokan az autizmus enyhébb formájának tartanak.

Bár korábbi tanulmányok összefüggést találtak az anya túlsúlya és a gyerek autizmus-kockázata között, a mostani vizsgálatok nem mutattak ki ilyen szoros összefüggést. A szerzők megjegyzik, hogy még további kutatásra van szükség ahhoz, hogy meghatározzák, a szülő túlsúlyának mekkora hatása van a születendő gyereknél a betegség kialakulására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.