Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. December 03. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az e-cigaretta veszélyeire figyelmeztetnek a hollandok

Az e-cigaretta veszélyeire figyelmeztetnek a hollandok

Az e-cigaretta veszélyeire hívta fel a figyelmet a Holland Egészségügyi Minisztérium, és egyúttal bejelentette, azt tervezi, hogy még az európai szabályozás bevezetése előtt elkezdi figyelmeztető címkével ellátni a termékeket - írja a Fox News.

A döntést a holland kormány vezető egészségügyi tanácsadója, az Országos Közegészségügyi Intézet által végzett tanulmány eredménye alapján hozták meg. Mivel annak egészségügyi hatásaira vonatkozóan egyelőre korlátozottak az információk, ezért továbbra sem ajánlják az e-cigaretta használatát terhes nőknek és gyermekek közelében.

A dohányzás a tüdőrák, egyéb krónikus légzőszervi problémák, valamint a szív-és érrendszeri betegségekben játszott szerepe miatt a világ első számú gyilkosa, évente 6 millió ember halálát okozza, ami a WHO adatai szerint 2030-ra évi 8 millióra emelkedhet.

A minisztérium azzal érvel, hogy nikotintartalma miatt az e-cigaretta ugyanúgy függőséget okozhat, mint a dohányzás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.