Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 31. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az egészségre nevelnek a Gárdonyi iskolában

Az egészségre nevelnek a Gárdonyi iskolában

Egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően az egészséges életmódról szól a tanév a Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala sikeres projektet készített a Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-6.1.2/A/09/1 kódszámú pályázati felhívására.

Az „Ép testben ép lélek” – Egészségre nevelő életmódprogramok a győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában címet viselő projekt nyitórendezvényét 2011. augusztus 31-én rendezik, amelyen a diákok az egészséges életmódról szóló előadást hallgathatnak meg, és meg is kóstolhatják az egészséges élelmiszereket.

A projektre tízmillió forintot nyert az intézmény, amelynek keretében az iskola a tanév során több egészséges életmóddal kapcsolatos programot valósít meg. – mondta el Szöllősi Zoltánné projektmenedzser, a Polgármesteri Hivatal Oktatási Osztályának munkatársa. A diákok már a nyár folyamán több táborozási lehetőséget is kihasználhattak, vándor-, vízi- és sporttáborban vehettek részt.

A tanév folyamán többek között gyalogtúrát, kirándulásokat, sportversenyeket, főzőiskolát, kerékpártúrát, télen korcsolyázást, sőt szánkótúrát is terveznek. A programok nagy részével nem csak a gyerekeket, de szüleiket, az egész családot megszólítják.

A cél természetesen az, hogy a fiatalok elsajátítsák az egészséges élethez szükséges alapvető gondolkozásmódot, az egészséges táplálkozást, a mozgás örömét, a természet szeretetét. Ha mindez a család bevonásával történik, a program még hatékonyabb lehet. – zárta Szöllősi Zoltánné projektmenedzser.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.