Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2022. Szeptember 22. 08:16, csütörtök | Helyi

Az egészségüket féltik a győrszentivániak

Az egészségüket féltik a győrszentivániak

Elfogadta a győri közgyűlés azt a csaknem százoldalas polgármesteri előterjesztést, amelyben egyebek mellett az ipari park bővítéséről is szó van.

A dokumentum szerint a beruházás részeként 400 hektárt kellene ipari területté átminősíteni, illetve lehetőség nyílna telkek kisajátítására is. A fejlesztés Győrszentiván mellett valósulna meg, ami nagy felháborodást váltott ki a városrészben élők között. Nemtetszésüknek egy békés tüntetésen adtak hangot, mert attól félnek, hogy egy akkumulátorgyár tőszomszédságában kell majd élniük. Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, az önkormányzat semmi olyan fejlesztést nem fog támogatni, amely bármilyen módon káros lehet az emberek egészségére.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 09:15, kedd | Helyi

Gigantikus hálózatfejlesztésbe kezdett az E.ON

Gigantikus hálózatfejlesztést indít az E.ON Hungária csoport. A cég 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít, ennek felét saját forrásból finanszírozza, másik felét pedig az uniós támogatásból, amelyet a magyar kormány előfina

2023. Február 07. 08:14, kedd | Helyi

Téli bőrápolás

A szakemberek télen is igyekeznek felhívni a figyelmet a megfelelő folyadékpótlásra és a fürdési szokások helyes megválasztásra.

2023. Február 07. 07:15, kedd | Helyi

Idős gondozottját lopta meg a nő

A Soproni Járási Ügyészség indítványára letartóztatásba került az a nő, aki idős gondozottjának 79 éves feleségétől arany ékszereket és 1.000 eurót tulajdonított el tavaly decemberben Sopronban.

2023. Február 06. 12:19, hétfő | Helyi

A fákon kívül egy rekord is megdőlt a szombati viharban

Az előzetes adatok szerint új országos napi szélrekord született szombaton: a Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek.