Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2022. Szeptember 22. 08:16, csütörtök | Helyi

Az egészségüket féltik a győrszentivániak

Az egészségüket féltik a győrszentivániak

Elfogadta a győri közgyűlés azt a csaknem százoldalas polgármesteri előterjesztést, amelyben egyebek mellett az ipari park bővítéséről is szó van.

A dokumentum szerint a beruházás részeként 400 hektárt kellene ipari területté átminősíteni, illetve lehetőség nyílna telkek kisajátítására is. A fejlesztés Győrszentiván mellett valósulna meg, ami nagy felháborodást váltott ki a városrészben élők között. Nemtetszésüknek egy békés tüntetésen adtak hangot, mert attól félnek, hogy egy akkumulátorgyár tőszomszédságában kell majd élniük. Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, az önkormányzat semmi olyan fejlesztést nem fog támogatni, amely bármilyen módon káros lehet az emberek egészségére.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 09:15, péntek | Helyi

Így ünnepelték a német egység napját az Audi Hungaria Iskolaközpontban

Október 3-án kétségkívül a 20. századi német történelem egyik legmegindítóbb mérföldkövére, a Német Szövetségi Köztársaság és a Német Demokratikus Köztársaság újraegyesítésére emlékezünk, írja közleményében az intézm

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 07. 08:15, péntek | Helyi

Ismét véradást szerveznek

Országos véradást szervez a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékezve.

2022. Október 07. 07:15, péntek | Helyi

Újabb virágládába ültetett növényekkel szépült a belváros

Ezúttal tűzgyöngyvirágot és törzses babérmeggyet ültettek a városüzemeltető szakemberei, az évelő növények egész évben díszítik az Aradi vértanúk útját.