Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.

A történetet majdnem két hónapja kezdtük, mindenkinek azonos feltételeket kínáltunk: egy lehetőséget, hogy kifejtse álláspontját elsősorban a győrieket érintő témákról kb. 45 percben, ami azután látható Győrben és környékén a Vidanet és a Digi kábelhálózatán az Oxygen Music regionális műsorában, felkerül ide a honlapra valamint a Győri hírek youtube csatornájára és közösségi oldalaira.

A műsorból készül még egy rövid tudósítás valamint szöveges összefoglaló, és ezekből még a Rádió 1 győri műsorába is kerülnek be részletek. Ez azért így együtt elég sok lehetőség, pláne azok számára, akik nagyon ritkán kapnak lehetőséget, hogy a saját csatornáikon kívül megszólítsanak olyanokat is, akikkel nincsenek napi kapcsolatban. Tetszett is mind a hét induló jelöltnek, akik menet közben aztán nyolcan lettek.

Elsőként a Momentum és az LMP által is támogatott Pintér Bencét, a Tiszta szívvel a városért egyesület elnökének a programját, céljait ismerhették meg
Ezután Pollreisz Balázs, az MSZP városi elnöke volt a vendégünk – aki a két héte visszalépett a jelöltségtől
Egy hónapja Balla Jenő, az Összefogás Győrért civil egyesület vezetője, önkormányzati képviselője érkezett stúdiónkba
Három hete pedig Dr. Szilágyi Norbert, a Megoldás Mozgalom győri polgármesterjelöltje és Európa Parlamenti képviselőjelöltje mondta el gondolatait.
Két hete Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke, egyben győri polgármesterjelöltje érkezett hozzánk.
Múlt héten pedig a Borkaival a Közös Jövőjért civil egyesület polgármesterjelöltje, Borkai Zsolt válaszolt a kérdéseinkre.
Pollreisz Balázs visszalépése miatt továbbra is 7 jelölt indulásáról tudunk, így a héten Kovács Lászlót, a Civilek Győrért Egyesület vezetőjét vártuk a stúdiónkba. Többszöri egyeztetés után azonban a jelölt telefonon elmondta, hogy nem szeretne bejönni hozzánk beszélgetni, amit mi természetesen tudomásul vettünk. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy Önök is tudják, hogy nem elfeledkeztünk róla, hanem azért nem készült el az adás, mert az érintett ezt így látta jónak.

Szerkesztőségünkbe a jövő héten a regnáló polgármester, Dr. Dézsi Csaba András érkezik, ezzel a beszélgetéssel zárjuk le sorozatunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.