Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2017. Július 18. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Az elmúlt héten hatvanöt eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

Az elmúlt héten hatvanöt eseményhez vonultak a tűzoltók megyénkben

A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg.

Huszonöt hektár lábon álló gabona és tizenöt hektár renden lévő szalma, tarló égett a Győr-Moson-Sopron megyei Szil település külterületén hétfő délután. A tűz oltásában a kapuvári, a pápai, a győri, sárvári és a soproni hivatásos tűzoltók, valamint a csornai és a lébényi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói mellett a szili, a szanyi, a csornai, a bősárkányi, a beledi, a szilsárkányi és a rábacsanaki önkéntes tűzoltók is részt vettek, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, tíz vízsugárral oltották el a lángokat. A munkálatok idejére a 86-os főút érintett szakaszát a nagy füst miatt teljes szélességében lezárták. A tűz oltását a helyszínen két erőgép is segítette a terület körbetárcsázásával.

Egy felrobbant kábelfej okozott tüzet egy trafóházban Győrben szerda délután. Az áramszolgáltató szakemberei felnyitották a trafóház ajtaját, a győri hivatásos tűzoltók a leválasztást követően elfojtották a lángokat. Az áramkimaradás több mint négyezer-hatszáz fogyasztót érintett, azonban a tűz oltását követően az áramszolgáltató rövid időn belül visszakapcsolta az áramot.

Mintegy tízhektárnyi területen égett a tarló péntek délután Sarród külterületén. A tűzhöz a kapuvári és a soproni hivatásos tűzoltók, a csornai és a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a hegykői és a petőházi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vonultak, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral oltották el a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Két személyautó ütközött össze szombat kora délután Győrben. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben hárman megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

Két személyautó ütközött össze vasárnap délelőtt Győrben. A helyi hivatásos tűzoltók egy sérültet kézzel emeltek ki az egyik autóból és áramtalanították a járműveket. A baleset három sérültjét a mentők kórházba szállították.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.