Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Február 03. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: MEDIUS Iroda

Az első VARÁZSBUSZ élményei!

Az első VARÁZSBUSZ élményei!

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be „Közlekedj tudatosan! – Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben” címmel.

A projekt megvalósítása 2011. szeptemberétől 2012. augusztus végéig tart.

A projekt keretein belül 2012. február 3-tól elindult a „Varázsbusz”, amely a fiatalok számára igyekszik vonzóvá tenni a közösségi közlekedést az autóval szemben. Az ingyenes Varázsbuszok heti rendszerességgel péntekenként a város két legforgalmasabb külső kerületéből (Ménfőcsanakról és Győrszentivánról) indulnak, a menetrend szerinti járatokkal közel egy időben és a diákok által használt megállókban állnak meg.

A buszokon utazás közben minden alkalommal más témakörben megtekintett szemléletformáló kisfilmek által ismereteket szerezhetnek többek között a fenntartható közlekedésről, s ezzel a módszerrel tudatos döntések meghozatalára ösztönözhetők a közlekedésben.

Első alkalommal február 3-án pénteken a „CO kibocsátás, szállópor, szmog” témakörben vetített szemléletformáló kisfilm segítségével bővíthették ismereteiket a fiatalok. Az első járatok nagyon népszerűnek bizonyultak a diákok körében, a megállókban sokan csak a Varázsbusz megérkezésére vártak. Azokat a fiatalokat, akik még nem hallottak a Varázsbuszról a győri Import Impró társulatának tagjai próbálták felcsalogatni a buszokra, majd ráhangolni az adott alkalommal vetítendő kisfilm témájára. A csanaki és szentiváni megállókat elhagyva - mikor már mindenki felszállt a buszra, aki szeretett volna - kezdődött az e heti kisfilm vetítése, melyet a fiatalok érdeklődéssel fogadtak. A programon résztvevők a menetrendet is tartalmazó szemléletformáló kiadványt kaptak, melyben a 15 hét alatt vetített kisfilmek témaköreiről is olvashatnak.

A Varázsbuszon vetített kisfilmek újranézhetők a www.kornyezetbaratgyor.hu weblapon, melyekhez rövid kvíz kérdések kapcsolódnak majd. A helyesen válaszolók részt vehetnek a tavaszi félév végén megrendezésre kerülő fenntartható közlekedés témájú vetélkedőn, melyen a sikeresen résztvevők értékes nyereményekben részesülhetnek. A Varázsbusz megtalálható a facebook közösségi oldalon is, ahol az érdeklődők minden fontos információhoz hozzájuthatnak, ami a Varázsbusszal kapcsolatos.

A következő Varázsbusz járat február 10-én pénteken indul és a bemutatásra kerülő téma a „Társas kapcsolatok” lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?