Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:19, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az emberek többsége már csak használtautót vesz

Az emberek többsége már csak használtautót vesz

Új autót leginkább már csak a cégek vesznek, az emberek nagy része a használtat keresi, nő a külföldről behozott járművek száma - derült ki a közrádió egyik műsorának összeállításából.

Augusztusban 3500 új személyautót és kishaszon-járművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ennek a mennyiségnek a nyolcvan százalékát azonban cégek vásárolták meg, elsősorban flottakezeléses konstrukcióban. A magánemberek nagy része leginkább a használtautó-piacon nézelődik, és általában a 1,5-2 millió forintba kerülő járművek közt keresgél, új autót csak a jobb módúak engednek meg magunknak - mondják a kereskedők.

A válság óta egyébként is óvatosabbak a vásárlók, kerülik a hiteles konstrukciót, és a bankok is körültekintőbbek, ismét megugrott viszont a külföldről behozott használt autók száma, még a magas regisztrációs adó mellett is. Mindennek eredményeként tovább öregszik az autópark, megy a „roncsderbi”, egyre több a húsz év körüli jármű az utakon, miközben például Japánban tíz évnél idősebb autót nem lehet forgalomba helyezni - hívták fel a figyelmet a szakemberek a közrádió egyik műsorában.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).