Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. Február 17. 07:00, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az idős angolok antitest-vizsgálatai az oltás hatékonyságára utalnak

Az idős angolok antitest-vizsgálatai az oltás hatékonyságára utalnak

A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett vizsgálata szerint Anglia lakosságán belül a 80 évesnél idősebb korosztályban a legmagasabb azoknak az aránya,

akiknek szervezetében kimutathatók a koronavírus ellen termelődő antitestek. Az ONS szerint ennek az a legvalószínűbb magyarázata, hogy ebben a korcsoportban magas azoknak az aránya, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.

Átfogó tanulmányában az ONS közölte: reprezentatív számítási módszertana arra vall, hogy az Egyesült Királyság messze legnépesebb nemzetén, az 56 milliós Anglián belül a teljes lakosság 18,5 százalékának szervezetében találnának antitesteket vérvizsgálaton alapuló teljes körű szűrés esetén.

Ez a 16 évesnél idősebb lakosságra vetítve azt jelenti, hogy Angliában 8,3 millió felnőtt szervezetében lehet jelen a SARS-CoV-2 típusú koronavírus ellen képződő antitest.

A 80 év feletti korosztályban ugyanakkor 40,9 százalék azoknak az aránya, akiknek szervezetében jelen van ez az antitest-típus.

Címkék: angol, idős, oltás, teszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra