Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 15. 15:02, szerda | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Az inflációs nyomás lassítja az idei világgazdasági növekedést

Az inflációs nyomás lassítja az idei világgazdasági növekedést

Az egyre intenzívebb globális inflációs nyomás keresleti hatásai és a koronavírus-gócokban érvényesített újbóli kínai korlátozások miatt a világgazdaság a korábban vártnál számottevően lassabb ütemben növekszik az idén

- áll a Fitch Ratings kedden Londonban bemutatott új negyedéves globális előrejelzésében.

A nemzetközi hitelminősítő a 35 oldalas prognóziscsomagban közli, hogy az előző, márciusban kiadott előrejelzéséhez képest 0,6 százalékponttal lassabb, 2,9 százalékos világgazdasági növekedést vár 2022 egészére.

A Fitch londoni elemzői a globális átlagon belül a kínai hazai össztermék (GDP) idei növekedésére szóló prognózisukat rontották a legnagyobb mértékben: a márciusi negyedéves jelentésükben szereplő 4,8 százalék helyett immár csak 3,7 százalékos növekedést valószínűsítenek a kínai gazdaságban 2022-re.

A Fitch Ratings az eddigi 100 dollárról 105 dollárra emelte a Brent globális nyersolaj-alaptípus idei hordónkénti átlagárára szóló előrejelzését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.