Városlista
2022. augusztus 17, szerda - Jácint

Hírek

2022. Június 28. 16:30, kedd | PR
Forrás: (x)

Az interneten előny jelent linkeskedni

Az interneten előny jelent linkeskedni

Bizonyára mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az internet kavalkádjában nem könnyű kitűnni. Akkora a zaj, hogy csak a legjobbak válnak láthatóvá.

Azonban létezik egy marketing eszköz, amivel költséghatékonyan érhetünk el szélesebb célközönséget, valamint potenciális vásárlókat.

Tervezés nélkül nincs siker!

A SEO, azaz keresőoptimalizálás az egyik leghatékonyabb online marketing eszköz. A kifejezés alatt mindazokat a tevékenységeket értjük, amiket azért teszünk, hogy a honlapunk minél előrébb rangsoroljon a keresők találati listáján. Ha pedig sikerül beérnünk az élmezőnyt, akkor jelentős forgalommal számolhatunk.

Csakúgy mint számos más országban, a Google Magyarországon is monopol helyzetben van. Ezért talán nem is meglepő, hogy a hazai weboldalakat ennek a keresőmotornak tesszük minél vonzóbbá. Persze a cél nem az, hogy megvezessük a keresőóriást. Az elsődleges, hogy megismerjük mire keres a célközönségünk, majd megfelelő tartalommal szolgáljuk ki őket.

Ennek az építkezésnek az alapja a SEO stratégia. Mindenekelőtt tehát kitűzzük a célokat, felvázoljuk az adott weblapon elvégzendő feladatokat, tartalomstratégiát gyártunk, valamint meghatározzuk a linképítés irányvonalát. Már csak a tervezés időigényes mivolta miatt is igaz, hogy a webes marketing ezen szegmensében nem egyik napról a másikra kerülünk előkelő pozícióba.

Csontváz a szekrényben

A legideálisabb, ha a honlapunkat már alapból a keresőoptimalizálás szempontjai mentén építjük fel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy hangsúlyt fektetünk a weboldalunk betöltési idejére, törekszünk a mobilbarát kialakításra, kitűnő böngészési élményt nyújtunk a felhasználóknak, valamint segítjük a feltérképező robot munkáját.

A realitás viszont általában mást mutat. A nulladik lépés ezért a weboldal rendbetételét jelenti. A „romok eltakarítása” a munka oroszlánrésze, ami kicsit sem elhanyagolható feladat, mert enélkül lemondhatunk az élmezőnyről.

Még mindig az írás dominál

Noha a Google mára már sokkal jobbá vált a képek értelmezésében, az internet továbbra is írásos műfajnak tekinthető. A vizuális és mozgóképes tartalmak jól megférnek a szövegek mellett, de teljes mértékben nem fogják kiváltani azokat. Keresési szándéktól függően persze érdemesebb lehet videós tartalmat gyártani. Pláne, hogy a YouTube a világ második legnagyobb keresőmotorja.

Linkszerzés vagy linképítés?

A tartalomstratégia kialakításánál nem mehetünk el amellett, hogy a Google-ben való rangsorolás egyik legfontosabb tényezője az oldalunkra mutató hivatkozások mennyisége és minősége. Nem titok, hogy a kereső a hiteles és megbízható honlapokat preferálja, amiről leginkább a bejövő linkek tanúskodnak.

Olyan tartalmat érdemes gyártani, amivel természetesen szerzünk a weboldalunkra irányuló hivatkozásokat. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy egy kicsit a sült galamb esete, ha nem visszük a hírünket az internet „pókhálóval átszőtt” világban. Érdemes tehát „linkeskednünk” az interneten, mert ezzel nagyban hozzájárulunk az élbolyba való bekerüléshez.

Fotó: unsplash.com.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 11. 18:54, csütörtök | PR

Érdekességek a lóverseny fogadás világából

Amióta civilizáció létezik, az emberek szeretnek fogadni, tippelni, jósolni és persze nyerni.

2022. Augusztus 10. 18:12, szerda | PR

A harmonikus lakberendezés nem az alapterület nagyságától függ!

Sokan azt gondolják, hogy a nappali vagy történetesen a hálószoba, abban az esetben lakható be a legteljesebb mértékben, ha elegendő hely áll a rendelkezésre.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -