Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 21. 21:30, péntek | Életmód

Az irodában is lehetünk környezettudatosak

Az irodában is lehetünk környezettudatosak

Amennyiben próbálunk környezettudatosan élni, azt ne csak otthoni környezetben tegyük, hanem a munkahelyünkön, az irodában is. Számtalan apró dolog létezik, melyekre ha odafigyelünk, már sokat tettünk az ügy érdekében.

A környezettudatosság szerencsére manapság egyre nagyobb “trend” lett, és az emberek nagyobb hányada kezdi el tudatosabban élni az életét, ezáltal óvva a környezetünket. A magánéletünk során tehetünk kisebb-nagyobb lépéseket ennek érdekében, viszont nem kell, hogy csak erre korlátozódjon az odafigyelés. Ha a cégek is figyelnek a környezettudatosságra, azzal nem csak az irodai életet teszik jobbá, de példát mutatnak az alkalmazottaknak és a vevőknek, ügyfeleknek is. Éppen ezért kifejezett figyelmet kellene fordítani az irodákban is arra, hogy minél “zöldebb” legyen a működés. Gyakran nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány aprósággal és odafigyeléssel már sokat tehetünk. Mutatjuk, melyek ezek a területek:

● Kevesebb energiafelhasználás

Ahogyan otthon is, ügyeljünk rá, hogy energiatakarékos izzókat használjunk, kapcsoljuk le magunk után a villanyt, amit pedig nem használunk, kapcsoljuk ki! Biztassuk erre a munkatársakat is! Hiszen tudjuk, sok kicsi sokra megy.

Szelektív hulladékgyűjtés

A másik talán leginkább elterjedt terület a szelektív hulladékgyűjtés. Ehhez sem kell túl nagy erőfeszítés, helyezzünk ki tárolókat minden hulladéknak és segítsük a munkatársakat a szétválogatásban!

Kevesebb papír

Biztosan minden cégnél van nyomtató, gyakran több is, melyeket gyakran napi szinten használunk. Gondoljuk végig, mi az, amit feltétlenül szükséges kinyomtatnunk? Számos megoldás létezik, amely segítségével csökkenthetjük a papírfelhasználásunkat.

Levél helyett email

Levelezés helyett a legtöbb esetben már használhatjuk az emailt, bármilyen üzleti ügyről is legyen szó. Kérjük ezt a mi ügyfeleinktől is és adjunk nekik lehetőséget arra, hogy emailben keressenek minket, vagy küldjenek nekünk dokumentumokat. Ehhez azonban szükség van megfelelő céges email címre, hiszen ahogyan a hagyományos levél feladója helyén a cég neve szerepel, úgy az üzleti emailezés során is érdemes hivatalos, domaines email címet használni.

Online számlázás, elektronikus ügyintézés

Ahogyan mi is sok esetben már tudjuk elektronikusan intézni ügyeinket, tegyük lehetővé ezt a saját vállalkozásunk kapcsán is. Nem beszélve a számlázásról. Számos –akár ingyenesen használható– online számlázó program létezik, melyeket egyszerűen használatba tudunk venni, miközben sokat spórolunk a papírral és ezáltal óvjuk a környezetünket is.

Weboldal

Ha kisebb vállalkozással rendelkezünk, akkor is érdemes lehet létrehozni egy weboldalt, melyet akár saját magunk, sablonok segítségével el tudunk készíteni. Csupán egy domain névre és egy webtárhelyre van hozzá szükség. A fent említett funkciókat –mint elektronikus ügyintézés– is el tudja látni, valamint katalógusok és nyomtatványok helyett is megfelel. Sőt, elegánsabb is egy honlap, nem beszélve arról, hogy mindig kéznél van, miközben nem terheljük a környezetet felesleges papírfelhasználással és nyomtatással.

Forrás: https://www.rackhost.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.