Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Március 02. 06:44, hétfő | Belföld

Az irodai állások helyett az utazással kapcsolatosak iránt ugrott meg az érdeklődés

Az irodai állások helyett az utazással kapcsolatosak iránt ugrott meg az érdeklődés

A magyar álláskeresők az irodai munkák helyett inkább az utazást lehetővé tevő állások iránt érdeklődnek - derül ki a Workania állásportál felméréséből, amelyet a Világgazdaság idézett hétfői számában.

A portál oldalán a legtöbb pályázó a steward-légiutas-kísérő, az idegenvezető és a coach pozícióra jelentkezett. Nagy volt a kereslet tavaly a speciális tudást igénylő, jól fizető, trendi területek iránt is, mint a CRM-specialista, a grafikus, a marketingmenedzser. Divatszakmának számított a mentőtiszt és a gyermekfelügyelő is.

Egy évvel korábban még a lakberendezői, idegenvezetői és raktárosi pozíciók iránt érdeklődtek kimagasló mértékben az álláskeresők.

A kereslet terén az elmúlt évek tapasztalataihoz hasonlóan továbbra is a gyártás-termelés, a gépipar, az építőipar és a kiskereskedelem dominált. Az álláshirdetések alapján a kereslet tavaly az épületlakatosok, a karosszérialakatosok és a villamossági szerelők iránt ugrott meg a legjobban.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.