Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 15. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az olvasás népszerűsítése Győrben: Ajándék könyvek a gyerekeknek

Az olvasás népszerűsítése Győrben: Ajándék könyvek a gyerekeknek

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően az óvodások és az alsó tagozatos gyerekek olvasást népszerűsítő csomagot kapnak. Borkai Zsolt polgármester a Bartók úti óvoda lurkóit lepte meg a könyvekkel.

Az első csomagokat Borkai Zsolt és Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató adta át a kicsiknek a Bartók Béla úti intézményben. A polgármester a gyerekeknek elmondta, az óvodában a játéké a főszerep, de egy kicsit már a jövőre is készülni kell, hiszen hamar eljönnek az iskolai évek. Hozzátette, sajnos manapság kevesen szeretnek olvasni. A gyerekeknek azt tanácsolta, fedezzék fel a könyveket, majd később az olvasás örömét. Mint mondta, minden könyv egy új kaland, aminek felfedezése rájuk, a leendő olvasókra vár.

Horváth Sándor Domonkos kifejtette, az önkormányzat részt vett a TÁMOP 3.2.4-08-01 pályázaton, amelynek szakmai megvalósítója a Galógczi Erzsébet Városi Könyvtár. A pályázat összege tizenötmillió forint, amit olvasásnépszerűsítésre fordítanak.

A csomagok fontos része Szabó T. Anna költő könyvecskéje a Halló Lali című interaktív füzet. A történet folyamán a főszereplő elveszett könyvét kutatja a könyvtárban. Ezen kívül van benne könyvjelző, illetve a könyvtár programjait is ismertető tanév-naptár, zsírkréta.

A csomagot az alsó tagozatos és a nagycsoportos gyerekek kapják meg szeptember hónapban. A program keretében új, többnyelvű gyermekkönyvtári honlap készült, olvasást népszerűsítő vetélkedőket, drámapedagógiai foglalkozásokat és mesekuckókat szerveznek.

A program célja, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését az olvasás, a könyvek iránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.