Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. December 02. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az online vásárlás veszélyei

Az online vásárlás veszélyei

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az Interneten történő vásárlás veszélyeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Ma már teljesen természetes, ha valaki – akár a napi bevásárlásait is – az Interneten keresztül valósítja meg. Az online kereskedelem mindenki számára számos előnnyel jár. A digitális tér azonban - ahogy a fizikai világunk is - rejt magában veszélyeket. A karácsony előtti készülődéshez ma már ugyanúgy hozzátartozik sok esetben az online vásárlás, mint az üzletben történő. Az elsődleges kockázatot az ilyen típusú vásárlásoknál az jelenti, hogy az eladó és a vevő a legtöbb esetben nem találkoznak egymással, így a vevő a fizetést megelőzően nem látja a terméket. E tény miatt az Internetről történő vásárlásokkor mindig kellő körültekintéssel kell eljárni! Amennyiben valaki az ajándékokat az Interneten keresztül vásárolja meg, akkor a megrendelése előtt mindenképpen javasoljuk, hogy ellenőrizzék le, az adott webáruház „valódiságát”. A törvényesen működő webáruházak rendelkeznek adatvédelmi szabályzattal, vagy az üzletszabályzatuk kitér a személyes adatok védelmére és meghatározza a vásárlás legfontosabb feltételeit (pl. fizetési és szállítási módok, feltételek). Ezek az információk a legtöbb esetben a kezdőoldalon helyezkednek el. Bankkártyával történő fizetés esetén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljunk, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így a kártyánk adatai biztonságos kapcsolaton keresztül jutnak el a bank központjába, azokat a webáruház üzemeltetője nem ismeri meg. Az internetes csalások elkerülése érdekében kétkedve kezeljük az olyan eladókat, akik szolgáltatásával kapcsolatosan kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek a piaci árnál lényegesen alacsonyabb áron kínálják termékeiket, esetleg nem valós címmel, telephellyel, vagy telefonszámmal regisztráltak. A magánszemélytől történő vásárlások alkalmával a konkrét megrendelés előtt célszerű a hirdetést lementeni a számítógépükre, mivel később – amikor az áru megérkezik – a „csomagban” nem az van, ami az ajánlatban szerepelt, könnyebb annak bizonyítása, hogy az Önök tudomása szerint mire fizették ki az adott vételárat. A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjék. Magánszemélytől történő vásárlás esetén soha ne utalják el a vételárat, vagy annak egy részét előre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?