Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Október 12. 16:40, csütörtök | Helyi

Az ország második legjobb szakgimnáziuma a győri Jedlik

Az ország második legjobb szakgimnáziuma a győri Jedlik

A HVG a 2017-es szakgimnáziumi rangsort is összeállította, melyet a vidéki intézmények vezetnek. A lista elején mindjárt a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium áll.

A második helyre a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola került, míg a harmadik helyre a a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium.
Az összesített rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

Forrás: gyor.offmedia.hu/ eduline.hu

Fotó: Google maps

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?