Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Június 27. 23:08, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az országos szúnyoggyérítési program harmadik hete kezdődik

Az országos szúnyoggyérítési program harmadik hete kezdődik

Idén június 13-án vette kezdetét a központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési program azokon a területeken, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található.

A tervek szerint június 27. és július 3. között 55 ezer hektáron zajlik gyérítés légi kémiai eljárással, 41 ezer hektáron földi kémiai eljárással, biológiai módszerrel pedig 1800 hektárt kezelnek.

A vérszívók számának csökkentését célzó gyérítés a program harmadik hetében várhatóan a Szigetközben (Mosonmagyaróvári és Győri térségek), a Dunaújvárosi, Komáromi, Soproni térségekben, Budapesten, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar megyékben zajlik.

Az országos szúnyoggyérítési program második hetében már megkezdődött a szúnyoglárvák elleni biológia védekezés a turisztikai régiókban lévő állandó tenyészőhelyeken, valamint számos területen a korábbi csapadékos időjárás miatt kialakult kisvizekben. Mintegy hétezer hektár területen végezték el a kezeléseket légi és földi eljárással.

A vérszívók elleni védekezés folytatódott a Balaton és a Tisza-tó térségében, kiterjedt kezelések voltak továbbá a Csornai, a Dráva menti, a Szolnoki és a Szekszárdi régióban, Vas megyében, Budapesten, Baján, Sopronban, valamint Székesfehérváron. Kisebb beavatkozásokra volt szükség Baranya megyében és a Komáromi régióban.

A gyérítések elvégzésének kedvezett a múlt heti időjárás, bár a hét második felében a kánikula nehezítette a munkálatokat. A szúnyogok egyedszáma kiemelkedően magas a Szigetköz felső részén, ezért a Mosoni régióban soron kívül újabb kezelés lesz a harmadik héten is. Bejelentések is elsősorban az előbbi területről és a kapcsolódó Győri régióból érkeztek, ami összhangban van a szakértői felmérésekkel. A további területeken a szúnyogártalom elfogadható mértékű, ütemezett kezelésekkel várhatóan alacsony szinten tartható.

Harmadik heti gyérítési program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.