Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Augusztus 26. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az ötödik íz segíthet a fogyásban

Az ötödik íz segíthet a fogyásban

Valószínűleg mindenki ismeri a négy alapvető ízt, a sósat, az édeset, a keserűt és a savanyút, de tudta, hogy létezik egy ötödik íz? Az úgynevezett unami pedig egyedülálló hatással van az étvágyra, így azok az ételek és italok, amelyekben megtalálható, segíthetnek a fogyni vágyóknak - írja a Fox News.

Az unami tulajdonképpen kellemes, pikáns ízéről ismert. Íme néhány, tápanyagban gazdag étel, ital, amelyben megtalálható és amelyek ennek révén úgy segítik a fogyást, hogy csökkentik az étvágyat.

Ilyen a gomba, ami amellett, hogy kevés kalóriát tartalmaz, a kulcsfontosságú D-vitamin egyetlen növényi eredetű forrása. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, a szívproblémák, a magas vérnyomás, a csontritkulás és bizonyos rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

A zöld tea minden előnyét szinte lehetetlen lenne felsorolni. Rendszeres fogyasztása csökkenti az elhízás, és a gombához hasonlóan a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rák és a csontritkulás kialakulásának kockázatát, de mindemellett még lassítja is az öregedés folyamatát.

A paradicsom pedig szintén megelőzi a szív-és bizonyos daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, emellett jót tesz a bőrnek, ugyanis megakadályozza a ráncok kialakulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.