Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2010. Január 14. 13:40, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Az ágyra lökték és fojtogatták a 78 éves asszonyt

Az ágyra lökték és fojtogatták a 78 éves asszonyt

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a három férfit, akik a gyanú szerint több rablást is elkövettek Pásztón - értesült a HavariaPress. A nyomozók eddig a banda két sértettjét tudták azonosítani, a tettesek mindkettejüket két al

A Nógrád megyei város rendőrségére január 3-án este nyolc körül jelentették be, hogy ismeretlen fiatalok raboltak ki egy egyedül élő 78 éves asszonyt. A helyszínen folytatott adatgyűjtés során kiderült, hogy a sértettet a magukat kapucnival és sapkával álcázó elkövetők az ágyra lökték, fojtogatták, majd felforgatták a lakást, de mivel semmi értékeset nem találtak, zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. Hat nap elteltével újabb bejelentés érkezett, mely szerint ismét behatoltak ugyanahhoz az idős nőhöz, és ekkor is megpróbálták kirabolni, de ekkor sem találtak semmit.

Az ügyben indított nyomozás már két nappal a második rablás után eredményre vezetett, a rendőrök felfigyeltek ugyanis két 18 éves és egy 23 éves jobbágyi férfira, akik kapcsolatba hozhatók voltak a két rablással. Kiderült, hogy az elkövetők már korábban is jártak az idős asszonynál: 2009. áprilisában és decemberében is betörtek a házába - a sértett távollétét kihasználva -, és összesen 130 ezer forintot loptak el tőle.

Az is kiderült, hogy egy 84 éves férfi kétszeri kirablásával is gyanúsíthatók: először december végén, majd január elején hatoltak be a férfi házába, és késsel kényszerítették több százezer forint átadására. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, tettükért akár 10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A két fiatalabb elkövető egyébként már korábban is volt büntetve, vagyon elleni bűncselekmények miatt.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 12:01, csütörtök | Kék hírek

Egy pofon buktatta le a drogdílert

A rendőrök bejelentés alapján mentek ki egy kőbányai lakáshoz, amiről aztán felmerült, hogy drogtanyaként üzemel.

2022. Augusztus 11. 07:00, csütörtök | Kék hírek

Börtönbüntetést kapott a közúti balesetet okozó embercsempész

Nem jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték azt az embercsempészt, aki június közepén tizenegy, az országhatárt előzőleg illegálisan átlépő külföldi állampolgárt akart az osztrák határhoz szállítani,

2022. Augusztus 10. 17:08, szerda | Kék hírek

Balhézó vendég késelte meg a biztonsági őrt a vásárosnaményi szórakozóhelyen

Testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vették.

2022. Augusztus 10. 08:02, szerda | Kék hírek

Erdőben termesztette a marihuánát, lebukott

A rendőrök kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást egy pécsi férfi ellen.