Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 29. 16:06, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Az ár elvonult, a kár itt maradt

Az ár elvonult, a kár itt maradt

Látványos sajtótájékoztatót tartott a megyei kereskedelmi és iparkamara június utolsó keddjén. A kamara elnöksége kétszázezer forinttal támogatta Bőny, Rétalap, Mező

A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöksége döntött arról, hogy Bőny, Rétalap, Mezőörs településeket támogatja 200 000-200000 Ft-al, az árvízkárok enyhítése céljából.

A kamara szeretné még a média segítségével felhívni a figyelmet arra is, hogy az árvíz elvonulhat, de a károk enyhítése egy hosszabb folyamat, így, további segítségre is szükség van. Akinek lehetősége van, nyújtson támogatást.

Az adományozásokról szóló hírekhez több internetes fórumon is úgy szólnak hozzá, hogy az állam kötelessége a kárelhárítás, hiszen azért fizetjük az adókat.

Ezzel nem is lehet vitatkozni, azonban, ha belegondolunk a múltban még az ősközösségben is szükség volt egymás segítésére. A keresztény kultúrában ugyanúgy, mint más kultúrákban is még nagyobb szerepet kapott a karitatív tevékenység.

A bajba jutottak megsegítése, az adományozás a kultúránk része, még ha nem is mindenki számára nyilvánvaló ez napjainkban.

Minden jó példára szükség van!

A társadalmi felelősség vállalás /CSR/ ma már a nagy cégek működésének részét képezi, amelyet általában erőteljesen kommunikálnak is. A kisvállalkozásoknak a tevékenységében is megvan a felelősségvállalás, talán azt is elmondhatjuk, hogy még közvetlenebb, gyakorlatiasabb formában, de ezt kevésbé tárják a nyilvánosság elé.

A mai sajtótájékoztatón azon túl, hogy a kamara közvetlenül is támogatást nyújt lehetőségeihez mérten összességében 600 ezer forintos segítséggel, abban is segíteni kíván, hogy az ezen a területen is példaértékű tevékenységet folytató vállalkozások egy kis csapatát ide állítja a média munkatársai elé és megszólaltatja.

Biztos vagyok abban, hogy ahány megszólaló, annyi egyedi szelete nyilvánul meg a segítési lehetőségeknek. Van aki a kreativitásával segít, van aki anyagi erőforrásokat is mozgósítani tud erre a célra. Van aki egy csapat gyorsaságát, állóképességét, fegyelmezett fizikai erejét tudja felajánlani.

A kedves jelenlévőkkel megosztom azt a gondolatomat is, hogy a kereskedelmi és iparkamara a gazdaság önkormányzata. Nem csak a kamarai tag vállalkozásokért, hanem minden vállalkozásért vállal felelőséget, persze lehetőségeihez mérten.

Az önkormányzatoknak átadott összeget a vállalkozások megsegítésére szánjuk, de rábízzuk a helyi bölcsességre, amely a konkrét felhasználást megszabja majd.

Bőnyben, Rétalapon, Mezőőrsön nincs sok vállalkozás. Számuk összességében alig haladja meg az ötvenet. Jobbára egyéni vállalkozások és összességében nincs tíz társas vállalkozás közöttük. El kell, hogy mondjuk, nincs egyetlen kamarai tag vállalkozás sem a három településen. Bizonyára megvan ennek is az oka. Nemcsak az, hogy keveset tudnak a kamaráról és nem hiszik, hogy tudna nekik bármiben is segíteni. Közrejátszik az is, hogy nem hiszik el, hogy fejlődniük, növekedniük is lehetne, új ötletek, ismeretek és kapcsolatok, azaz a kamara segítségével.

Mi most a vízpusztítás kapcsán nem is törekszünk másra, csak a segítésre és arra, hogy érezzék, hogy a kamara minden vállalkozás sorsát szem előtt tartja. Természetesen nyilvánvaló az is, hogy minél több tagja van a kamarának, annál többet tud tenni a vállalkozásokért, a gazdaság lendületbe hozásáért.

Még több fotó a sajtótájékoztatóról ide kattintva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.