Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Március 04. 14:41, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az aszpirin növelheti az impotencia esélyét?

Az aszpirin növelheti az impotencia esélyét?

Az olyan fájdalomcsillapítók rendszeres használata, mint például az aszpirin vagy az ibuprofen, növelheti az impotencia kialakulásának kockázatát - állítják a tudósok. A további kutatások elvégzése előtt azonban nem javasolják a férf

A kutatók 80 000 férfi egészségi állapotát vizsgálták, akik 45-69 év közöttiek voltak. Végül megállapították, hogy akik naponta háromszor, legalább három hónapon át szedtek nem szteroidos gyulladáscsökkentő szereket (NSAID), azoknál 22 százalékkal magasabb volt az esélye annak, hogy merevedési zavarok alakulnak ki - írja a USA Today.

Emellett az is kiderült, hogy azoknak a körében, akik rendszeresen szedtek ilyen készítményeket, 2,4-szer magasabb volt az impotencia kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik sosem éltek ilyen szerekkel.

A nem-szteroidos gyulladáscsökkentők rendszeres szedése egyértelműen növeli az impotencia esélyét az idősebb férfiak körében - mondta Steve Jacobsen. Egyelőre azonban nem javasolják senkinek, hogy abbahagyják a gyógyszerek szedését, mivel további, részletes kutatásokra is szükség van.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.