Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 23. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Az Audi fejlesztése az egész nyugati régió gazdasági életét megerősítheti

Az Audi fejlesztése az egész nyugati régió gazdasági életét megerősítheti

Négy hónappal az után, hogy az Audi vezetői és Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben bejelentették: 252 milliárd forintos fejlesztés valósul meg 2013-ig Győrben, a német autógyártó cég 36 mérnök és száz szakmunkás felvételére

A gazdasági válság kirobbanása előtt, együttesen a beszállítói rendszerrel, 40 ezer ember közvetett és közvetlen foglalkoztatását biztosította az Audi a nyugat-dunántúli régióban. Úgy tűnik, rövidesen ismét így lesz, és ez a szám egészülne ki a bővítésből adódó, további közel 15 ezres létszámmal.

Rimányiné Somogyi Szilvia igazgató, Munkaügyi Központ, Győr

"Az Auditól már az első megrendelést megkaptuk a hónap elején, ez 36 fő volt, és éppen most 48 fős újabb megrendelést kaptunk. Várunk még ebben a hónapban 50 főt újra, ez az 50 fő már szakmunkás lesz."

Győrben úgy látják, az Audi fejlesztése az egész régió gazdaságát erősíti. Egyre több az új letelepedő cég a Nemzetközi Ipari Parkban is.

Simon Róbert Balázs alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP

"Nyolc cég jelentett be olyan szándékot az ipari parknál, hogy szeretne területet vásárolni, ebből három terület megvásárlása megtörtént, tehát én azt gondolom, hogy összességében a mélyponton túljutottunk, és ebben az esztendőben tovább fog emelkedni azon cégek száma, amely most már eléri közel a 100-at, akik az ipari parkban telephelyet vásároltak."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.