Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Június 25. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Az egymilliót is meghaladja a behajthatatlan lakossági hitelek száma

Az egymilliót is meghaladja a behajthatatlan lakossági hitelek száma

Több mint egymillióra ugrott a behajthatatlan lakossági hitelek száma, amiket tízezrével árulnak a bankok, általában a tartozás értékének töredék áráért.

A pénzintézetek az egyre nehezebb és több behajtás miatt döntenek úgy, hogy a jelzálogfedezet nélküli kölcsönöket követelésvásárló cégeknek adják el, a tartozás 2 és 18 százaléka közötti értékben. A milliósra nőtt bedőlt hitelek több százezer embert érintenek, sokaknak ugyanis több hiteltartozása van, a lakáshitel mellett drágább THM alapú személyi kölcsönök, vagy hitelkártya-tartozások is.



Az adósoknak mindenképpen fizetnie kell, végső esetben a bírósági végrehajtó szedi be a tartozást, akár árverezéssel is. A kormány egy nemzetközi eszközkezelő társaság felállításával próbál majd enyhíteni a helyzeten, de erről részleteket még nem tudni.



(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.