Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2010. Június 14. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Az esélyegyenlőségen a hangsúly: kennel a vakvezető kutyáknak a győri kórházban

Az esélyegyenlőségen a hangsúly: kennel a vakvezető kutyáknak a győri kórházban

Egy európai színvonalú kórházban ma már - az elmúlt 8 év egészségügyi intézményeket ért hátrányos kormányzati intézkedéseitől függetlenül is - te

A győri kórházban az sem számít újdonságnak, hogy a vakok Braille-írással nyomtatott tájékoztatókat olvashatnak, vagy magnóról hallgathatnak meg bizonyos ismertetőket. A siketnéma pácienssel az orvosok és az ápoló személyzet jeltolmáccsal kommunikál, akit általában a Siketek és Nagyothallók Szövetsége küld segítségül, vagy a családtagok egyike elkísérheti a beteget a kórházi beavatkozásokra. Egyedinek számít azonban Győrben, hogy a vakvezető kutyák számára kennelt alakítottak ki. Az esélyegyenlőségi referens dolga, hogy az ápoló személyzet számára a rászorultakkal való törődésre felkészítő képzéseket szervezzen. Wágner Gábor a Győri Közéletnek beszámolt arról is, hogy meg kellett tanítani például a betegszállítókat, hogyan kell a vak embereket kísérni, a szociális munkásokat pedig arra, hogyan kell a műtét után segíteni a lábadozó rokkant és mozgáskorlátozott embereket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2024. Szeptember 01. 08:11, vasárnap | Helyi

Megvan a könyvszalon dátuma!

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 15-17. között, immár 23. alkalommal.