Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Május 25. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Az ideiglenes lehet a végleges megoldás? Kedden vizsgálódnak az M1-es beszakadt szakaszán

Az ideiglenes lehet a végleges megoldás? Kedden vizsgálódnak az M1-es beszakadt szakaszán

Várhatóan kedden lesz a helyszíni szemle az M1-es autópálya 104-es kilométerénél Győrnél, ahol az áradás miatti vízalámosásban beszakadt az út múlt héten. Ekkor d

Keddre tervezik a műszaki szemlét az áradásban beszakadt út befoltozásának megvizsgálására - tudta meg a Független Hírügynökség az llami Autópálya-kezelő Zrt. kommunikációs vezetőjétől. Múlt péntek este nyitották meg az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalát is a korábbi beszakadás közelében, a 104-es kilométernél, ahol mindkét irányban 100 kilométer/órás sebességkorlátozás maradt érvényben. Akkor az autópályakezelő arról számolt be, hogy a lyuk betömése talán ideiglenes megoldás lesz, és később végzik el a végleges javítást.
Winkler-Virág András hétfőn azt mondta: a lyuk betömése elég masszívra sikerült ahhoz, hogy hosszú ideig kibírja a forgalmat, és lehetséges, hogy ez lesz a végleges megoldás, de ez a keddi szemlén dől el.
Közben május 26-tól, azaz szerdától június 5-ig jelentős forgalomkorlátozás lesz éjszakánként az M1-es autópályán az M0-ás találkozásánál, egy új csomópont építése miatt. A munkákat várhatóan este tíz és reggel 5 óra között végzik, nappalra a megszokott forgalmi rend elvileg visszaáll. Az új csomóponton keresztül lehet majd eljutni az M1-es autópálya Győr felé vezető oldaláról - a pálya fölött átívelő hídon áthajtva - a Törökbálinti tó mellett épülő ingatlanberuházás úthálózatához. Az autópályakezelőnél arra figyelmeztetnek: az autósok ne megszokásból vezessenek, mert könnyen előfordulhat, hogy a fizetős pályaszakaszra tévednek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.