Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 04. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Az iszapkárosultakért futott a Bajnokok Csapata

Az iszapkárosultakért futott a Bajnokok Csapata

Átadták a Torna patakot átívelő kolontári közúti hidat szerdán, amely a falu két részét köti össze. Devecseren a Bajnokok Csapata 3,5 millió forintot és egy kisbusznyi ruhát, tisztálkodó szert és élelmiszert adtak át a Vöröskereszt

A kolontári átkelőt hat nap alatt készítette el 31 szentesi katona az október 4-i iszapkatasztrófában megsemmisült híd helyén. Az új híd 15 méter hosszú, 6 méter széles, amelyen gyalogossáv is van. Az átkelő 20 tonna teherbírású és legalább 15 évig biztosan áll. Az új híd átadásával egyidőben elbontották az ideiglenes gyaloghidat. Benkő Tibor altábornagy az ünnepélyes szalagvágáskor megköszönte a katonák munkáját, többeknek kitüntetést, elismeréseket adott át.

Megérkezett a Bajnokok Csapata

Közben Devecserre látogatott a Bajnokok Csapata is. Vajda Attila olimpiai- és világbajnok kenus, Kozmann György olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Boronkay Péter világ- és Európa-bajnok paratriatlonista, Lindenmayer János ironman, Ipacs Endre vb-bronzérmes kenus, Hüttner Csaba világ- és Európa-bajnok kenus és Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus október 20-án indult Bécsből, hogy Sopronon keresztül lefussák a szupermaratoni távot, útjuk során pedig adományokat gyűjtsenek az iszapkárosultaknak. A csapat tagjai 3,5 millió forintot és egy kisbusznyi ruhát, tisztálkodó szert és élelmiszert adtak át a Vöröskereszt helyi raktárának.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.