Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Május 10. 13:18, hétfő | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Az új HOK elnök Győrből érkezik központban az érdekképviselet

Az új HOK elnök Győrből érkezik  központban az érdekképviselet

A Hallgatói nkormányzatok Országos Konferenciája (HOK) 2010. május 8-án, szombaton tartott tisztújító közgyűlésén 346 igen, 3 nem és 2 érvénytelen szavazat mellett Nagy D

A győri Széchenyi István Egyetem végzős egyetemi közgazdász- és másodéves közszolgálati szakos hallgatója a HOK történetében az első elnök, aki nem valamelyik fővárosi felsőoktatási intézmény hallgatója.
Nagy Dávid 1984. szeptember 22-én született a Vas megyei Sárváron. Középiskolás tanulmányait a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában folytatta, ahol többek között középfokú angol es felsőfokú német nyelvtudásra tett szert, s érettségi vizsgát is két (magyar es német) tanítási nyelven tett.
Már győri egyetemi tanulmányai első félévében aktív résztvevője volt a helyi hallgatói önkormányzatnak, 2005-ben a hallgatói sportéletet szervezte, 2006 májusától pedig az Egyetemi Hallgatói nkormányzat (EHK) gazdasági alelnöki posztján dolgozik. 2007 decemberében a HOK szaknyugat-magyarországi Regionális Szövetségének elnökévé választották, így 2008-tól már választmányi tagként is segíthette a Hallgatói nkormányzatok Országos Konferenciája munkáját, ő a külügyekért felelős elnökségi tag.
- A HOK a felsőoktatásról szóló törvény szerint a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak demokratikus alapon szerveződő és működő országos érdekképviseleti szervezete. Tagönkormányzatainak száma 69 - melyek a magyarországi állami és az állam által elismert nem állami intézményekben működő intézményi hallgatói önkormányzatokat jelentik - , s képviseli a magyar felsőoktatásban tanuló több mint 370 ezer hallgatót. Tevékenységével, a törvény- és rendeletalkotásban való részvételével befolyásolja a hallgatók, ezen keresztül családjaik életét, vagyis legalább egymillió emberre van hatással. Ezáltal a Hallgatói nkormányzatok Országos Konferenciája bátran nevezhető Magyarország legnagyobb civil szervezetének. Mindez hatalmas társadalmi bázis, szakmai felelősség és lehetőség - mutatta be feladat- és tevékenységi körét az érdekképviseleti munkát a középpontba állító új elnök, Nagy Dávid.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.