Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 06. 07:35, szombat | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Az utazások szervezésénél a nők hordják a nadrágot

Az utazások szervezésénél a nők hordják a nadrágot

A Hotels.com felmérése szerint a nők viselik a nadrágot, amikor a nyaralás tervezéséről van szó, ám a férfiak állják a költségeket. A hölgyek rendkívül bizalmatlanok partnerük szervezési képességeit illetően, bő harmaduk kizáróla

A férfiak szervezni, a nők fizetni nem szeretnek

A kutatás adatai alapján a párkapcsolatban élő férfiak mindössze 12 százaléka vállalja a szervező szerepet a vakációk tervezése során, a nőknek pedig csupán 7 százaléka vallotta azt, hogy szívesen finanszírozzák a felmerülő költségeket.

A nőké a döntő szó

A hölgyek 43 százaléka még akkor is ragaszkodik ahhoz, hogy övé legyen a végső szó a szálláshely kiválasztásakor, ha egyébként nem vállalják a felelősséget az utazás szervezéséért.

A kutatás azt is kiderítette, hogy a jövőbeni menyasszonyok 9 százaléka egyedül tervezi meg a tökéletes nászutat, a nők 35 százaléka pedig egyáltalán nem bízná az álomutazás megszervezését a partnerére. Ezzel szemben a férfiak 76 százaléka vallotta azt, hogy akár teljes egészében a feleségükre/barátnőjükre bíznák a vakáció minden egyes pontjának a szervezését.

Az egyedülállók is bizalmatlanok

A tanulmányban az egyedülálló nők 69 százaléka sziklaszilárdan jelentette ki, hogy a későbbiek során sem bízná jövőbeli partnerére az úti cél kitalálását és a szálláshely lefoglalását. A hölgyek 10 százaléka pedig azt állította, vitával végződtek azok a nyaralások, amikor a partnerüket bízták meg a szervezési feladatokkal.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -